0 kommentarer 01 November 2016 Nyheter

Detta kan hända nu när USA har presidentval

Det Amerikanska presidentvalet närmar sig och det kan påverka alla världens börser. Det är väldigt svårt att spekulera i vad som kommer hända men vi kommer lista 13 punkter som kan vara bra att hålla koll på nu när du ska handla på marknaden. Dessa 13 punkter baseras på en rapport från engelska Spread Co.

election

Vi rekommenderar IG eller Markets om du vill testa daytrading.

• Nuvarande undersökningar visar att Clinton leder och är på väg mot en seger i presidentvalet.
• Just nu är marknaden relativt stabil. De stora amerikanska indexen samt dollarn ligger inom en stabil tradingrange.
• Detta kan man tolka som att de stora aktörerna inte räknar med några större överraskningar. Med andra ord räknar man med att Clinton vinner.
• Detta antyder också att aktörerna INTE förväntar sig att Demokraterna tar majoriteten av platser i senaten och representanthuset.
• Även detta kan tolkas som att vi kan få en turbulent börs om Demokraterna vinner presidentposten och får flertalet platser i Senaten och i representanthuset.
• Om Trump skulle vinna skulle detta ses som en stor skräll och vi kan få skakig börs.
• Vi kan förvänta oss att dessa överraskningar skulle innebära sell-off i USD och uppgång i japanska yen, schweizerfranc och ädelmetaller.
• Båda resultaten kan även innebära en skarp reaktion i form av sälj av aktier.
• Om demokraterna vinner stort kommer detta drabba medicin, biotech och traditionella energiverksamheter. Vinnare kommer bli moderna energiverksamheter (som solceller) samt aktier inom frisk- och sjukvård.
• I slutänden kommer det ändå vara Federal Reserves monetära politik som avgör hur börsen ska gå på medel- och lång sikt.
• Janet Yellen kommer gissningsvis sitta kvar om Clinton vinner. Yellen har tidigare indikerat att hon inte har något emot att låta inflationen stiga mer än Feds 2%-mål och låta arbetslösheten ligga på 5% eller under innan hon stramar åt den monetära politiken.
• Detta betyder inte att det inte kan komma en räntehöjning i December. Det betyder endast att om det kommer en höjning redan i December är det för tidigt att uttala sig om hur framtida linje på höjningar kommer se ut.
• Ekonomer från Goldman Sachs hävdar att vi har en 75% chans/risk för en räntehöjning i December. Siffran går upp ju mer säker en Clinton-seger ser ut.


Slutsatsen är att även om vi har en stabil marknad just nu kan det bli skakigt väldigt snabbt. Det gäller att vara snabb i vändningarna och ha koll på sina stoppar.

Ta del av vår gratis e-bok "Vägen till att tjäna pengar som Daytrader" Klik her.

trump-hillary

Tags:
Ripple – en av de ledande kryptovalutorna

Ripple – en av de ledande kryptovalutorna

Ripple, eller XRP, tillhör de kryptovalutor som ökar allra mest och många anser att det bara är början. Detta har lett till att många har köpt Ripple och valutan steg därför med hela 36 000 % 2017. Målet med Ripple-tekniken är att göra överföring av valuta snabbare och själva valutan…
Förtsätt läsa

Investment Challenge - Day 28 - Final Result

Investment Challenge - Day 28 - Final Result

Challenge “December” complete. About a year I get the answer if i passed or not. Challenge Summary: Invest $ 100.000. Let the briefcase can hold still for a year and still beat pension and hedge funds. Target is 20 % up. After a year the whole portfolio is donated to…
Förtsätt läsa

Investment Challenge - Day 27 - Betsson, Starbreeze, Raybased

Investment Challenge - Day 27 - Betsson, Starbreeze, Raybased

Går det att slå pensions- och hedgefonder i en passiv portfölj? Utmaningen är att på en månad skapa en portfölj som ska avkasta bättre än de sparalternativ som finns där ute. * 5-10 bolag. * Inga korta positioner. * Ingen hävstång. Endast stockpicking i en portfölj på 100.000kr Adding to…
Förtsätt läsa

Investment Challenge - Day 24 - Magic Formula (Joel Greenblatt)

Investment Challenge - Day 24 - Magic Formula (Joel Greenblatt)

rottneros, lucara diamond, nolato, novotek, 2e group, homemaid, firefly 000

Investment Challenge - Day 23 - Speed Stocks

Investment Challenge - Day 23 - Speed Stocks

Interfox, WeSC, Sandvik, McDonalds, Doro, Loomis, MyFC, HQ, MTG, Ericsson 000