0 kommentarer 18 November 2015 Välj broker

IG – Anmälan

Plattformen hos IG är som skräddarsydd för daytrading. Här får du både tillgång till avancerade grafer samtisigt som du handlar med låg spread i över  10.000 marknader.

IG Group är noterat i London och de är en av världens största CFD-brokers. IG grundades av en man som heter Stewart Wheeler redan 1974. Han ville göra det möjligt för vanliga människor att spekulera i priset på guld och skapade därför IG som en förkortning av Investors Gold Index. Stewart Wheeler sålde sin del i IG i 2008, vilket direkt gav honom en plats i Sunday Times’ lista över Englands rikaste.

IG är marknadsledande inom handel med  CFD-kontrakt och var först i världen med en mobilanpassad handelsplattform. Idag är utbudet från  IG över 10.000 marknader.

>>>Tryck här för att öppna konto hos IG

IG - anmeldelse/review
Plattformen hos IG går snabbt att lära sig och erbjuder alla funktioner du kan tänkas vilja ha.

DESIGN OCH PLATTFORM

Det första vi ser när vi loggar på IGs handelsplattform är de diskreta grå och mörkröda färgerna. Designen Free IG är klassisk med börskurserna i mitten och översikten över marknader till vänster av skärmen. När man börjar leta runt känns utbudet nästan obegränsat och det kan ta lite tid att hitta vad man vill handla. Dock lär man sig snabbt hur allt är kategoriserat. När vi hittat vår marknad kan vi klicka oss fram till vår graf eller gå direkt till ”market data”. Market data ger oss all information vi behöver om produkten och är verkligen en bra funktion. Här kan vi t.ex. se hur många av IGs kunder som är kort eller lång i produkten. Vi får även en lista med sammanställning av nyheter som rör produkten. Vi ser även ”price range” och volatilitet samt autogenererade tekniska analyser. Dessa analyser är inte på något sätt avancerade men kan dig en fingervisning om trend, mönster och signaler som kan tänkas vara aktiva.

Om man inte vill lägga tid på dessa ”market data” kan man klicka sig fram till  kursgrafen direkt från marknadsöversikten. Vi får då fram vår klassiska candlestick-kursgraf och vi har möjlighet att lägga till egna indikatorer genom grundutbudet som redan finns i IG. Som standard har vi  24 tekniska verktyg. (omkring 100 om man uppgraderar till  ProRealTime. (Se video här). Även om utbudet inte är obegränsat i gratisversionen finns alla de största och mest kända indikatorerna med där. MACD, RSI, MA samt DPO. Nu för tiden erbjuder även  IG  ”volume”, något de flesta andra brokers saknar. Detta kan vi ha väldigt mycket nytta av som traders.
En annan fantastisk funktion är att vi kan få stora nyheter direkt in på kursgrafen. Något som gör att vi klarar oss långt på bara ett fönster.

Grafen som den vises hos IG sammen med nogle af de tekniske værktøjer. Her er det prisen på Vestas.
Här ser vi ett exempel på hur en kursgraf kan se ut i IG

Standard är att vår graf öppnas som candlestick men vi kan lika gärna använda line-chart, mountain eller HLOC. Tyvärr erbjuder IG inte avancerade charts som Renko-charts eller Kagi, som vissa traders föredrar. Dessa charts finns sällan hos någon CFD-broker.

Utöver alla indikatorer som kan tryckas fram direkt på grafen erbjuder även IG ytterligare verktyg genom ”tools”, ”news” och ”research”. Här kan man t.ex .få marknadsnyheter direkt in i plattformen. Man har även tillgång till en mängd olika analyser både i ord och i  grafer. Dessa kommer från bl.a. Trading Central. IG erbjuder även en egen marknadsscreener där man kan se nyckeltal, P/E, ROI etc. Detta finns på de största aktierna i de flesta länder.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att IG levererar en av de mest avancerade och funktionella handelsplattformarna som finns inom CFD-handel och detta helt utan att man behöver ladda ner något på sin dator. Allt går att få fram rakt in i din browser. Det enda vi önskar är att graferna uppdaterades lite snabbare men detta är bara ett problem för de som hadlar på riktigt kort sikt.

MARNADER

Det finns över 10.000 marknader hos IG, något som är långt över medel. Vi hittar även de 20 största Svenska aktierna som samtliga handlas till mycket låg spread. Man ska dock vara medveten om att man betalar en fast avgift varje gång man gör ett avslut. Man kan inte se alla aktier när man kör ett demo-account. Dessa låses upp när vi gjort vår första insättning och har ett “riktigt” konto.

Man kan handla nästan allt hos IG. När det gäller råvaror kan vi självklart handla guld, olja osv., men vi har också möjlighet att spekulera i platina, koppar, zink och mycket mer.

>>>>>>>>>>>>>>> Testa IG här

PRISER

IG erbjuder väldigt bra priser om vi jämför med andra aktörer. Priset kan variera lite under dagen eftersom det följer underliggande produkt. Vid tidpunkten för vårt test kostade DAX 1 point och  Dow Jones runt 1,8 point.Handlade man Svenska aktier betalade man mellan 0.1 och 0.2 points. Något vi anser är väldigt bra. Guld kostade  0,5 point och olja omkring 4 point. Forex ligger normalt mellan 1 och 1,5 beroende på vilket valutapar det handlar om. Det tillkommer även en liten kostnad om man väljer att äga produkten över natten. Är man erfaren kan man även aktivera något som kallas DMA-handel. DMA tillåter dig att handla direkt i orderboken – det betyder att man inte längre betalar någon spread utan istället kostnaden för att lägga ordern. Ungefär som det går till på vanliga banker förutom att det i detta fall rör sig om CFD.

På vissa marknader kan det tillkomma avgifter om man vill ha se alla priser i realtid. Alternativet är att få allt gratis med en fördröjning på 15 minuter. Det rör sig oftast om några få € per månad för att se allt i realtid. Man får dock pengarna tillbaka om man är inaktiv på sitt konto.

IG giver indsigt i, hvor mange af kunderne der er short eller long.
IG giver indsigt i, hvor mange af kunderne der er short eller long.

UTBILDNING

Det erbjuds en hel del gratis seminerium hos IG. Allt från hur du använder plattformen till grundläggande TA och mer avancerad daytrading. Detta tillsammans med att traders hos IG delar med sig av sin marknadssyn är en mycket bra bonus för dig som handlar hos dem. Man har möjlighet att delta på dessa webinars via både android och iphone. Alla webinars spelas in så även om man råkar missa liveföreläsningen kan man alltid klicka sig fram till filmen och se dessa i efterhand. Vill man åka till London har man möjlighet att deltaga på föreläsningar på plats på deras huvudkontor.

SUPPORT

IG erbjuder support dygnet runt. Antingen via telefonnummret som går direkt till deras tradingdesk eller via e-mail. Du har också tillgång till en ganska stor databas med vanliga frågor som kan tänkas dyka upp när du kommer igång med din handel. När du öppnar ditt konto kommer du bli uppringd av någon på support som erbjuder dig hjälp med de frågor du kan tänkas ha.

Sammanfattning

IG erbjuder en riktigt bra plattform till ett konkurrentskraftigt pris iform av låg spread. Plattformen erbjuder dig det mesta du kan tänkas behöva både när det gäller teknisk analys och fundamental fakta och nyheter. Även om graferna har ganska lång laddningstid fungerar dessa väldigt stabilt när vi har dem uppe.
Som nybörjare kan det vara svårt att hitta bland alla tusentals marknader.Vi ser det även som en liten nackdel att man inte kan se alla aktier om man inte har ett konto med pengar på untan handlar med ett demo-konto.

IG är en riktigt bra CFD-broker som räcker gott för alla nya daytraders.

>>>>>>>>>>>>>>> Testa IG här

————————————————–

Daytrading.se får royalty och/eller för annonsering av IG och andra handelsplattformar som nämns här på sidan. Daytrading.se eftersträvar 100% objektivitet i förhållande till annan media. Våra provisioner från brokers gör det möjligt för oss att fortsätta leverera artiklar och analyser helt gratis till våra läsare.

Preview av IG

DEGIRO - anmeldelse

DEGIRO - anmeldelse

There is no excerpt because this is a protected post.

Så fungerar bonus hos brokers

Så fungerar bonus hos brokers

Många brokers försöker locka till sig kunder genom att erbjuda bonus på första insättningen. Denna bonus kan komma i många olika former. Det kan t.ex. vara 20% på din första insättning eller 150kr oavsett vilken summa du sätter in. Detta kan låta lockande men det ska absolut inte vara detta som…
Förtsätt läsa

Anmeldelse - Metatrader 4

Anmeldelse - Metatrader 4

There is no excerpt because this is a protected post.

Handel FTSE-index

Handel FTSE-index

Den brittiska FTSE 100-Indexet omfattar de 100 bolag noterade på Londonbörsen med högst börsvärde. Indexet sköts av FTSE Group, ett dotterbolag till London Stock Exchange Group. Indexet gjorde lanserades 3 Januari 1984 och är idag bland de mest handlade aktieindexen i världen. I folkmun kallas index “footse”. Bland de största…
Förtsätt läsa

Markets - Anmälan

Markets - Anmälan

Handelsplattformen Markets.com etablerades 2009. Plattformen ägs av Safecap Investments Ltd (Safecap), som är en MiFID-regulerad verksamhet inom investeringstjänster. Verksamheten bedrivs från Cypern och har godkännande från den cypriotiska tillsynsmyndigheten, Cyprus Securities and Exchange Commission. Safecap är ett dotterbolag till Playtech PLC som handlas på London Stock Exchange och ingår i FTSE 250-index. Faktumet att Markets.com är registrerat på Cypern betyder…
Förtsätt läsa