Buy XRP

Ripple: Så här gör du för att investera

Ripple är en av de ledande kryptovalutorna på marknaden, men är mycket mer än bara en valuta. Ripple-protokollet är en beteckning på en teknisk infrastruktur som gör det mycket enklare att överföra valuta mellan länder och världsdelar.  

Köp Ripple på 5 minuter: Du kan investera i Ripple (även kallat XRP) hos eToro, som är en EU-godkänd handelsplattform.

Här kan du köpa Ripple

Vad är Ripple och kan det vara en bra investering? 

Ripple, eller XRP, tillhör de kryptovalutor som ökar allra mest och många anser att det bara är början. Detta har lett till att många har köpt Ripple och valutan steg därför med hela 36 000 % 2017. Även åren efter och fram tills idag har kryptovalutan varit otroligt volatil.

Målet med Ripple-tekniken är att göra överföring av valuta snabbare och själva valutan Ripple är en del av denna teknik. När man gör banköverföringar idag, exempelvis via SWIFT-systemet, kan det ofta gå flera dagar innan pengarna kommer fram. Det beror bland annat på att pengarna ska passera flera instanser och godkännas av flera banker innan de överförs.

Tack vare sin avancerade teknik med blockkedjor löser Ripple det problemet på några sekunder. Tanken är att den digitala valutan Ripple ska användas som en slags bro mellan olika länder och kontinenter så att exempelvis en överföring av mexikanska peso till svenska kronor sker med Ripple som mellanled. Själva Ripple-protokollet kan också användas för överföringar av traditionella valutor utan att använda Ripple som mellanled, vilket är en teknisk lösning som kan vara mycket attraktiv för bankerna i framtiden.  

Hur kan jag köpa Ripple-valuta? 

Om du inte har tänkt att använda Ripple/XRP, utan bara vill spekulera i kursutvecklingen så rekommenderar vi att du bara köper ett kontrakt som automatiskt följer prisutvecklingen.

Detta ger också en mängd fördelar: För att köpa Ripple behöver du varken upprätta en så kallad "wallet" eller bekymra dig om växling och koder. Dessutom har du möjlighet att handla på en plattform som kontrolleras av den EU-baserade finansiella lagstiftningen, vilket ger dig vissa rättigheter som du vanligtvis inte har på en kryptovalutabörs. Exempelvis om börsen du handlar på går i konkurs, är din insättning säkrad upp till ett visst belopp. I skrivande stund är beloppet 20 000 euro.  

Ripple använder en unik teknik som just nu implementeras av flera banker globalt:

Skapar likviditet

  • Ripples valuta kallas XRP. Tanken är att XRP kan användas som en "betalningsbro" mellan två FIAT-valutor, som inte växlas så ofta. Detta ökar hastigheten.


Skalbart

  • Ripple/XRP kan hantera 1 500 transaktioner i sekunden, 24 timmar om dygnet, och kan skalas upp till att hantera samma frekvens som Visa-systemet.


Decentraliserat

  • Ripple är en decentraliserad teknik med öppen källkod som baseras på blockkedjor.


Stabil

  • Ripple/XRP har en lång historia av stabilitet och flera myndigheter arbetar i nuläget för att göra tekniken redo för institutioner och verksamheter.


Köp Ripple på 5 minuter – på en godkänd plattform: eToro erbjuder handel med de sju största kryptovalutorna, däribland Bitcoin, Ethereum, Dash och Ripple. Enbart 2017 steg valutan Ripple/XRP med hela 36 000 %. Handelsplattformen eToro gör det möjligt att spekulera i kryptovaluta via så kallade CFD-kontrakt.  

eToro har tillåtelse att erbjuda investeringsservice via CySEC, vilket innebär att eToro är föremål för den allmänna EU-baserade finansiella lagstiftningen. Dessutom är eToro registrerat hos den svenska finansinspektionen och har tillstånd att erbjuda finansiella tjänster i Sverige, härunder en handelsplattform.  

Samtidigt är eToro föremål för MiFID, som säkrar EU-harmoniserade regler för omfattande finansiella verksamheter. Reglerna säkerställer en viss nivå av öppenhet på finansmarknaderna för enskilda leverantörer och ett högre investeringsskydd, i synnerhet för de privata investerarna.  

 

Daytrading.se är en hemsida som är dedikerad till kortsiktig handel. Vårt mål är att erbjuda en helhetslösning med allt du behöver för att lära dig få framgång på börsen. Daytrading.se är en systersida till Daytrader.dk som är Danmarks största sida för daytrading. Informationen ska inte ses som investeringsråd. Alla investeringar sker helt på egen risk och daytrading.se tar inget ansvar. Daytrading.se får provision och/eller betalning för annonsering från en eller flera handelsplattformar som nämns på sidan. Daytrading.se strävar efter 100% objektivitet så annonsering påverkar inte våra åsikter om vad som är bra och vad som är dåligt.