Fånga en raket 🚀

Hitta aktien eller tillgången som flyger högst fram till maj och vinn en iPad Pro (eller 10.000 kronor).

Jag vill vara med!

3-2-1 avfyrning!

På daytrading.se älskar vi börsraketer. Därför kan du nu vara med i en tävling som går ut på att hitta den bästa raketen fram till maj 2022. Det finns självklart fina priser i potten!

Vinnaren blir den person som i början av maj kan presentera den största avkastningen (dock minst 40%) i en enskild tillgång mätt under perioden 1 mars till 30 april 2022.

Du ska handla på ett konto för riktiga pengar. Det spelar ingen roll om du har satsat 1000 kronor eller 100.000 kronor. Det avgörande är den procentuella förändringen i kursen under den tid du har varit exponerad i tillgången.

Anmäl dig och hör mer om hur du kan vinna en en Ipad Pro (eller 10.000 kronor).

Jag vill vara med!

Tävlingsregler

Det är enkelt att vara med i tävlingen. Du ska bara försöka att hitta det värdepapper som stiger mest under tävlingsperioden. Du kan anmäla dig via registreringsknappen på denna sida. Du kan anmäla dig under hela perioden - i princip också den sista tävlingsdagen 30 april. Om du har turen att fånga en raket på den sista dagen så är din kandidat med på samma villkor som alla andra. Läs reglerna nedan.

01

Tävlingsdatum

Tävlingen pågår från 1 mars till midnatt den 30 april 2022. Din handel måste alltså ha gjorts under denna period. Det spelar ingen roll vilken dag under perioden som dina köp görs och det spelar heller ingen roll hur länge du har hållit positionen öppen. Alla tillgångsklasser som finns tillgängliga hos mäklaren får handlas och räknas med i tävlingen, så länge köpen har gjorts under tävlingsperioden.

02

Köp och sälj

Du behöver inte att hålla din position öppen under hela tävlingsperioden. Exempelvis kan du ha turen att köpa en aktie/tillgång den 15 mars, som sedan stiger kraftigt de följande dagarna. Du kan då välja att sälja denna position och nu delta i tävlingen med den procentuella ökningen i denna. Du måste ha köpt och sålt aktien/tillgången under tävlingsperioden. Du får därför inte vara fortsatt investerad i den vinnande kandidaten som du skickar in. Endast långa positioner (köp) räknas med i tävlingen. Du kan inte delta med korta positioner (sälj/blankningspositioner).

03

Mäklare

För att vara med i tävlingen ska dina handlar ha gjorts under tävlingsperioden på handelsplattformen Markets.com, som sponsrar tävlingen. Du kan INTE skicka in affärer gjorda med andra mäklare än Markets.com. Det måste vara en live-handel för riktiga pengar. Men det spelar ingen roll om har köpt för 1000 kronor eller 100 000 kronor, det är den procentuella utvecklingen på den specifika aktien/tillgången som är avgörande.

04

Dokumentation

När tävlingen är avslutad ska du skicka in din vinnarkandidat till oss. Detta görs genom att du skickar in skärmdump av den av dina affärer som har högst procentuell avkastning. Det måste vara en handel gjord på Markets.com's handelsplattform, på ett live-konto med riktiga pengar. Om din handel är en vinnande kandidat kommer vi att kontrollera med Markets.com att din handel är gjord där.

05

Vinnare

Vinnaren koras i maj månad och du kommer att kontaktas direkt av oss om det är du. Vinnaren är den som har uppnått högst procentuell avkastning i en enskild tillgång under tävlingsperioden. Dock ska ökningen vara minst 40%, annars kan det inte kallas för en raket. Som deltagare kan man endast vinna ett pris. Tävlingen arrangeras i Skandinavien, så det är deltagare från Sverige, Danmark och Norge.

Teamet bakom daytrading.se, som arrangerar tävlingen.

Vanliga frågor

Frågor som inte besvaras nedan kan du skicka till vår support som du hittar på denna sida.

Kostar det något att delta?

Det kostar inget att vara med i tävlingen. Men endast köp som har gjorts med riktiga pengar på handelsplattformen Markets räknas med i tävlingen. Du bestämmer själv hur mycket du vill handla för.

Vad kan jag vinna?

Förstapriset är 10.000 kronor, som vinnaren får använda helt fritt. Exempelvis till att köpa en iPad Pro. 2:a- och 3:e-platsen får ett års gratis prenumeration på vår Alpha-indikator till ett värde av 1.068 kronor.

Jag har redan en mäklare. Varför ska jag handla på Markets.com?

Markets.com sponsrar tävlingen. Därför ska du använda handelsplattformen Markets till att handla på. På det sättet har alla deltagare lika villkor och vi kan enkelt kontrollera resultaten.

Vem får delta i tävlingen?

Alla över 18 år som har ett konto hos Markets.com kan delta. Tävlingen arrangeras även i Danmark och Norge så det är deltagare med från hela Skandinavien.

Vilka marknader och instrument kan jag handla i tävlingen?

Du kan handla alla instrument som är tillgängliga på Market.com's handelsplattform. Det vill säga bland annat aktier, råvaror, olika former av valutor, räntor, ETF:er etc. Det är inte tillåtet att blanka. Den vinnande kandidaten måste vara ett köp.

Hur många instrument får jag handla?

Du får handla hur mycket du vill. Du kan dock endast skicka in EN handel för bedömning. Den ska vara köpt och stängd under perioden 1 mars - 30 april. Här vill du skicka in den handel med den högsta procentuella ökningen - oavsett ditt investerade belopp.

Min position är i vinst men jag vill inte sälja den före tävlingens slut. Vad gör jag?

För att kunna delta i tävlingen ska du ha sålt din position före midnatt den 30 april 2022. Om positionen inte är stängd kan du inte delta i tävlingen med den handeln.

Vad menar ni med högsta procentuella ökningen?

Vinnaren blir den person som kan dokumentera en handel som har uppnått den högsta procentuella ökningen.

Ditt investerade belopp, din eventuella hävstång samt din avkastning är INTE relevant. Det är ENDAST den procentuella ökningen i aktiekursen som är relevant. Låt oss säga att du har köpt 1 Volvo-aktie till kurs 195 kronor. Aktiekursen stiger nu 50% och din aktie har nu ett värde på 292,5 kronor. Detta belopp är dock inte relevant för tävlingen. Det är ökningen i aktien, eller den underliggande tillgången - alltså de 50%, som är relevanta.

Om daytrading.se

Det är vi på daytrading.se som ligger bakom tävlingen. Vi arrangerar den tillsammans med våra systersidor i Danmark och Norge, daytrader.dk och daytrader.no. Tillsammans är vi Skandinaviens största nätverk för traders och investerare. Du kan läsa mer om oss här.

Vi håller till i Köpenhamn, men erbjuder kundservice på e-post eller chat, naturligtvis på svenska.

Viktigt om risk

Du kan delta i tävlingen med ett litet belopp, då vinnaren koras på kursstigningen - inte på avkastning av kapitalet. Du ska ENDAST handla för pengar som du har råd att förlora. Allt handel på börsen är förenad med risk, framförallt vid hävstångshandel. Om du inte förstår riskerna, bör du informera dig om riskerna eller avstå från att delta. När du köper tillgångar som har chans för att stiga mycket i värde, är det ofta också extra stor risk för att det motsvarande kan falla mycket i värde. Du bör därför aldrig handla för pengar som du inte har råd att förlora och alltid se till att skydda dina positioner med en så kallad stop loss.in this area

Kom igång direkt. Börja tävlingen idag!

Share on Youtube

support@daytrading.se

© 2022 daytrading.se | Om oss

Vänligen notera:

På daytrading.se skapar vi gratis innehåll och utbildningskurser för våra användare. Det kan vi bland annat göra för att vi ingår samarbete med mäklarna som betalar för publicitet hos oss.