0 kommentarer 20 August 2015 Nyheter Teknisk analys Video

Andrews Pitchfork

Många handelsplattformar innehåller håller en funktion som heter Andrews Pitchfork. Det är något som kan hjälpa dig hitta och analysera en trend. Det uppfanns av tradern Alan Andrew. Uppskattningsvis någon gång på 1930-talet. Man kan säga att Andrew var lärling till den berämda Roger Babson (gjorde sig en förmögenhet under kraschen 1929)

Andrews “Pitchfork” Har fått sitt namn från sin likhet med en “treudd”. En medianlinje och två yttre parallella linjer som ligger på ett visst avstånd från mittlinjen . Om du hittar en kursutveckling där du kan rita dit dessa “gafflar” menar Andrew att prisutvecklingen går att förutspå.

Den edge som går att få från denna modell upstår när vi först hittar trenden på priset för att sedan utnyttja jämviktspendlingen mellan linjerna.

Figur 1. Andrews Pitchfork i SP 500
Bild 1. Pitchfork, SP 500

I bilden (1) ser vi denna “gaffel” på 10 minuters charten av SP500. Den är helt giltig eftersom prisutvecklingen hela tiden håller sig inom ramen för uddarna på gaffeln.. Utgångspunkten för denna gaffel är toppen av grafen kring 11 augusti klockan fyra på natten. Priset faller fram till ungefär 18:00 samma dag där vi ser en korrigering till 02.00 natten den 12 augusti. Dessa tre punkter är grunden för Andrews Pitchfork. Lägg märke till hur de toppar och bottnar till viss del respekterar medianen och den nedersta raden framöver .

1. 80% av tiden kommer priset träffa mittlinjen . Det händer runt 2:00 på natten i bild 1.

2. När priset träffar mittlinjen kommer vi antingen få en studs upp tillbaka till översta linjen eller ett fall rakt igenom till nedersta linjen.

3. Om priset passerar genom mittlinjen kommer det vanligtvis studsa upp tillbaka inom kort. Det händer i bild 1 omkring 06:00 den 12 augusti.

4. Om priset inte når upp / ner till en av de yttre linjerna kommer vi få ett ryck mot medianlinjen igen (eventuellt längre). Det händer också i bild 1 omkring kl 14:00 den 12 augusti.

5. Priset vänder ofta vid ytterlinjerna. Det ser vi runt klockan 10 och klockan 15 i bild 1.

6. Om priset skär genom våra yttre trendlinje kallar vi detta för trendbrott. Det händer runt 19:00 i bild 1.

Som trader kan vi använda dessa sex regler för att försöka få in en trade i riktning med trenden. Det kan vara mycket effektivt.

Låt oss titta på ett annat exempel. Bild 2 visar att priset i holländska AEX-index. Trenden är tydligt nedåt. Vid omkring 16:00 19 augusti såg vi en mindre korrigering. Denna uppåtgående trend verkar vara trasig igen vid 20:00.

Bild 2

Vi ritar nu Andrews Pitchfork från toppen av punkt A till botten av punkt B och till toppen av korrigeringen C. Bild 3.

Bild 3
Bild 3.

Vi har nu fått fram bild 4. Lägg märke till hur grafen uppvisar flera av de regler som fastställts i punkterna 1-6

Bild 4
Bild 4.

I videon nedan kan du se en kort film med den legendariske Alan Andrew.

Tags:
Ripple – en av de ledande kryptovalutorna

Ripple – en av de ledande kryptovalutorna

Ripple, eller XRP, tillhör de kryptovalutor som ökar allra mest och många anser att det bara är början. Detta har lett till att många har köpt Ripple och valutan steg därför med hela 36 000 % 2017. Målet med Ripple-tekniken är att göra överföring av valuta snabbare och själva valutan…
Förtsätt läsa

Investment Challenge - Day 28 - Final Result

Investment Challenge - Day 28 - Final Result

Challenge “December” complete. About a year I get the answer if i passed or not. Challenge Summary: Invest $ 100.000. Let the briefcase can hold still for a year and still beat pension and hedge funds. Target is 20 % up. After a year the whole portfolio is donated to…
Förtsätt läsa

Investment Challenge - Day 27 - Betsson, Starbreeze, Raybased

Investment Challenge - Day 27 - Betsson, Starbreeze, Raybased

Går det att slå pensions- och hedgefonder i en passiv portfölj? Utmaningen är att på en månad skapa en portfölj som ska avkasta bättre än de sparalternativ som finns där ute. * 5-10 bolag. * Inga korta positioner. * Ingen hävstång. Endast stockpicking i en portfölj på 100.000kr Adding to…
Förtsätt läsa

Investment Challenge - Day 24 - Magic Formula (Joel Greenblatt)

Investment Challenge - Day 24 - Magic Formula (Joel Greenblatt)

rottneros, lucara diamond, nolato, novotek, 2e group, homemaid, firefly 000

Investment Challenge - Day 23 - Speed Stocks

Investment Challenge - Day 23 - Speed Stocks

Interfox, WeSC, Sandvik, McDonalds, Doro, Loomis, MyFC, HQ, MTG, Ericsson 000