AvaTrade – Recension

Publicerad: 23. augusti 2023

AvaTrade är en flerfaldigt prisbelönad EU-baserad mäklare som sedan 2006 har erbjudit CFD-handel globalt. Mäklaren har ett brett utbud av tillgångstyper till konkurrenskraftiga priser.

Du bör framförallt överväga AvaTrade av följande skäl:

  • Mycket användarvänlig webbhandelsplattform (på svenska) som gör det enkelt för nybörjare att komma igång
  • Tillgång till ett kostnadsfritt demokonto för att bekanta sig med plattformen
  • Stort produktutbud med konkurrenskraftig prissättning
  • Möjlighet att använda hävstång och gå kort på marknaden via CFD-produkter
  • Lågt initialt krav på minsta insättning (100 USD eller EURO)
  • Icke-professionella investerare omfattas av EU:s regler om investerarskydd, t.ex. skydd av negativa konton
  • Icke-professionella investerare omfattas av irländsk lagstiftning om täckning av förluster hos mäklaren

Skapa ett konto här eller läs mer nedan i vår djupgående recension av mäklaren.

[ez-toc]

Om AvaTrade

AvaTrade är baserade i Irland och har erbjudit handel med CFD-produkter sedan 2006. AvaTrade har bland annat en europeisk licens som värdepappersföretag och står under tillsyn av Central Bank of Ireland enligt irländsk lag. Därutöver innehar AvaTrade licenser över hela världen för att kunna erbjuda sina tjänster globalt. AvaTrade har för närvarande 400 000 registrerade handlare över hela världen som gör mer än 3 miljoner affärer varje månad.

Den webbaserade handelsplattformen WebTrader

WebTrader är AvaTrades användarvänliga, webbaserad handelsplattform som kan ses på bilden ovan. Plattformen är både intuitiv och informativ, vilket gör det enkelt för nybörjare att komma igång med trading.

Plattformen är modulär och relativt fastlåst, men du kan dra ut diagrammen i separata fönster, vilket skapar en mycket bra översikt för att analysera prisutvecklingen.

På vänster sida av skärmen högst upp i hamburgermenyn (ikonen med de tre strecken) hittar du olika namn- och kontoinformation. Här kan du öppna flera konton, t.ex. i andra valutor, MT4/5 eller demokonton. Strax nedanför under “Trade” kommer du åt prislistorna, där du också kan handla från och hitta information om de enskilda instrumenten. Det finns olika trendbaserade listor där du kan hålla koll på vad som rör sig mest för tillfället. Längre ner kan du klicka på de olika tillgångstyperna för att hitta de marknader och instrument som du är intresserad av att följa. Du kan också söka efter enskilda instrument antingen med kortnamn eller fullständigt namn. Högst upp finns en favoritlista som du kan anpassa. Lägg till instrument i listan genom att klicka på stjärnan till höger under varje instrument. Du kan sedan enkelt anpassa favoritlistan i den ordning du vill.

Under “Positioner”, den tredje ikonen, ser du dina öppna positioner (antalet öppna positioner visas på ikonen), se aktuell status, ändra stop loss och take profit samt stänga dina positioner. Längre ner hittar du “Order”, som är inmatade ej utförda ordrar, och “Historik”, där du kan gå tillbaka i tiden och se översikter över realiserade positioner.

Dessutom finns tillgång till en lång rad olika tjänster som tekniska signaler, nyheter, nyckeltal, rekommendationer etc. Du kan också hitta tillgång till AvaTrade Academy med en lång rad utbildningsvideor och texter om att komma igång med att handla och hur marknaderna fungerar. Slutligen kan man öppna en livechatt genom att klicka på Chat-symbolen längst ned till vänster.

Högst upp i plattformen, se bilden ovan, kan du följa viktiga nyckeltal avseende din ekonomi i form av balans (balansräkning), tillgänglig margin, tillämpad margin, aktuell vinst och förlust från öppna positioner, eget kapital och marginnivå. Det sista nyckeltalet anger marginnivån, d.v.s. tillämpad margin i förhållande till eget kapital. Om denna är under 100% kan du inte öppna nya positioner och om den är under 50% tvingas du automatiskt stänga dina öppna positioner.

Så köper och säljer du

Under ”Trade”-knappen på vänster sida får du tillgång till olika kurslistor, och du kan också söka efter ett specifikt instrument genom att skriva namn eller kortnamn. Därefter väljer du det relevanta instrumentet, Buy om man vill köpa (gå lång) eller Sell om du vill sälja (gå kort). Till höger visas en orderbild för det valda instrumentet.

Under “Order Entry” anger du antalet enheter (amount) t.ex. aktier, om det är fråga om aktier. Varje instrument anges också i lotter (kontrakter). Margin Impact anger marginkravet i den valuta som kontot är denominerat i förhållande till det valda antalet enheter. Värde är exponeringen av positionen. Handlar du t.ex. SP500 är marginkravet 5% av den exponering du vill ta på dig. 1 lot SP500 är därför ca 4465 USD i exponering med ett motsvarande marginkrav på 5% av detta ca 220 USD. Var uppmärksam på att du avräknas i den valuta som ditt konto är denominerat i. Är det t.ex. i EUR omräknas ett instrument som handlas i USD till EUR. Instrumentets aktuella spread och hävstångsnivå (Leverage) visas också.

Under ”More options” kan du i samband med handeln ange ett Take Profit (TP), som automatiskt stänger en position när ett givet kursmål träffas och du säkerställer därmed att ta din vinst. Du har också möjlighet att riskhantera din position genom att ange en Stop Loss (SL) som medför att positionen automatiskt stängs vid en angiven nivå om kursutvecklingen skulle gå fel väg. Både TP och SL kan anges i from av kursnivå eller som ett givet resultat i den valuta kontot är denominerat i.

Om du kryssar i ”Execute when Price Hits” kan du lägga in en limit order på marknaden som exekveras när en viss prisnivå träffas. Nivån kan vara både över och under den aktuella kursen. Du kan ange ett specifikt utgångsdatum för ordern.

Under fliken ”Instrument details” i orderfönstret hittar du Lot Size och tillhörande minimum Trade Size. I samma flik kan du se hur AvaTrades övriga kunder är positionerade i instrumentet, valuta, spread, hävstång, marginkrav. Man kan också se de räntekostnader man ska betala per år för långa och korta positioner.

Grafvisning

Som standard visas grafvyn längst ned. Om du tycker att grafen är lite för lång kan du dra den uppåt och göra den större. Du kan också dela upp den i två, som visas i följd, t.ex. med olika tidsramar eller indikatorer. Det senare kräver att du inte har valt “synkronisera” på graferna, vilket är anledningen till att du måste ta bort bocken på samma ställe som du väljer flera grafer. Tryck på de två pilarna längst upp till höger i grafen för att maximera grafen på skärmen. På så sätt kan du visa upp till fyra grafer åt gången. Om du istället trycker på den lilla fyrkanten bredvid instrumentnamnet till vänster flyttas grafen till ett separat fönster som kan visas på t.ex. en extern bildskärm. Du kan öppna flera grafer, t.ex. med flera tidsramar för samma instrument eller för olika instrument. Grafvyn är i allmänhet kopplad till de instrument du klickar på i kurslistorna. Om du har flera grafer öppna visas instrumentet på den aktiva grafen (omgiven av en ruta).

Du kan välja tidsramar från 1 min till 1 månad. Det finns prisdata för upp till 8 år tillbaka i tiden. Grafen kan visas med candlesticks, bars eller linjer. Du kan välja crosshair för musen om du vill se relevanta nivåer för de enskilda candlesticks och eventuella tillagda indikatorer i en liten ruta.

Det finns inte mindre än 90 olika indikatorer tillgängliga på grafen, så det finns något för alla. Du kan använda upp till 5 olika åt gången. På grund av det enkla gränssnittet rekommenderas det dock inte att använda för många indikatorer åt gången.

Klicka på ikonen “f(x)-indikatorer” högst upp i grafen för att tillämpa indikatorer. Välj sedan den eller de indikatorer som du vill visa med önskade parametrar.

Du har också många alternativ för att rita på diagrammet, till exempel trendlinjer, kanaler, pilar, text, och du kan använda olika Fibonacci-verktyg och pitchforks.

Om du har en öppen position i ett visst instrument visas detta på diagrammet med alla tillhörande Take profit- och Stop loss-nivåer. Du kan ändra nivåerna direkt på grafen genom att dra linjerna uppåt eller nedåt, vilket är rätt smart.

Analysverktyg

När du har satt in pengar på ditt konto får du tillgång till Signaler, som ger tekniska köp- och säljsignaler, Nyheter, som erbjuder globala nyheter och nyckeltal, och Discovery, som ger tillgång till olika analyser av de globala marknaderna.

Kontrollera åtkomst till konton etc.

I hamburger-menyn uppe till vänster under “Mina konton” kan du få en översikt över alla dina konton, öppna nya konton, t.ex. i andra valutor, MT4 eller 5 eller demokonton. Du kan ta ut rapporter – kontoutdrag för valfria perioder. Du kan också sätta in pengar här och överföra pengar mellan dina konton. Vill du ta ut pengar görs det under “Withdraw”.

Sammantaget fungerar AvaTrades Webtrader bra med en enkel och intuitiv layout. När du initialt öppnar ett riktigt konto är utgångspunkten att du tilldelas ett MT4-konto, som du kan handla på både i Webtrader och i MetaTrader 4-plattformen, som beskrivs mer i detalj nedan.

Som ett komplement till WebTrader finns även en tillhörande mobilbaserad version, AvaTradeGO, som du kan läsa mer om nedan.

Andra handelsplattformar och copytrading

Utöver den webbläsarbaserade Webtrader som beskrivs ovan erbjuder AvaTrade en mobilapp, AvaTradeGO för Android och IoS. Därutöver erbjuds tillgång till tredjepartsplattformarna MT4 och 5 samt möjlighet till copytrading via Duplitrade. Slutligen erbjuds Avaoptions för mer avancerade handlare. De olika alternativen beskrivs mer i detalj nedan.

AvaTradeGO

Mobilappen är naturligtvis särskilt användbar när du är på språng. Som aktiv trader måste du enkelt kunna komma åt dina befintliga positioner eller reagera på särskilt gynnsamma situationer i marknaden. Därför är det ett måste att ha tillgång till en användbar mobilapp. AvaTradeGO är en enkel och användarvänlig app som erbjuder de grundläggande funktioner som behövs. Förutom handel har du tillgång till prisinformation, bevakningslistor, enkla diagram etc. Du kan komma åt alla dina olika konton och demokonton.

Sammantaget är mobilappen ett utmärkt komplement till webbtradern när du inte har tillgång till denna.

MetaTrader 4 och 5

Det är möjligt att öppna och länka konton hos AvaTrade till de externa handelsplattformarna MetaTrader (MT4 och MT5). MT4-konton är i princip samma konton som du handlar på via AvaTrades egen webbaserade webbläsare, som beskrivs i detalj ovan. Handel via MT4 och MT5 innebär bland annat att du kan handla med Expert Advisers (EAs), som är automatiserade algoritmer som handlar enligt uppsatta parametrar och villkor etc.

Samtidigt är MT4 och i viss mån MT5 bland de mest använda handelsplattformarna, eftersom många mäklare tillåter dig att använda dem. Detta gör det enklare att byta mellan olika mäklare, eftersom handelsplattformen är densamma och det bara är leverantören, mäklaren, som du byter. Om du är relativt ny i tradingvärlden är MT4 och 5 kanske inte det bästa stället att börja på, eftersom plattformarna erbjuder många alternativ både grafiskt och tekniskt. I vilket fall som helst rekommenderas att du avsätter lite tid för att lära dig hur de fungerar. MT4 och 5 finns att ladda ner för både PC och Mac och kan köras via en webbläsarlösning. Du kan öppna de konton du vill i Webtrader under hamburgermenyn. Här kan du också öppna demokonton.

Copytrading via DupliTrade

DupliTrade är en transparent och användarvänlig handelsplattform som låter dig automatiskt kopiera andra traders affärer direkt till ett MT4- eller 5-konto organiserat av AvaTrade. En minsta insättning på 2000 USD krävs för att få tillgång till att kopiera utvalda traders.

Läs mer om Duplitrade här.

AvaOptions

Ovanligt för en CFD-mäklare erbjuder AvaTrade också avancerad optionshandel, särskilt baserad på forex, men andra tillgångstyper täcks också. Ett brett utbud av optionsstrategier kan handlas via Avaoptions handelsapp, som kan laddas ner för IoS och Android. AvaTrade erbjuder utbildning i optionsstrategier, vilket kräver en viss insikt innan man ger sig i kast med denna typ av produkt.

Läs mer om Avaoptions här.

Produktutbud

AvaTrade erbjuder främst CFD-handel i cirka 1000 olika instrument, inklusive forex (valutapar), aktieindex, råvaror, ETF:er, enskilda aktier, kryptovalutor och vissa statsobligationer. Dessutom erbjuds optionshandel i ett brett spektrum av instrument.

När du handlar med CFD-kontrakt (Contracts for Difference) innebär det att du inte äger den underliggande tillgången, utan snarare en rätt att delta i tillgångens prisutveckling under den period du äger CFD-kontraktet. Fördelen med detta är att du kan gå lång på marknaden, dvs. köpa om du tror att tillgången kommer att stiga och gå kort om du tror att tillgången kommer att falla.

Det är viktigt att notera att när du handlar CFD:er gör du hävstångsaffärer, vilket innebär att för att handla en viss exponering behöver du bara tillhandahålla en viss margin, dvs. säkerhet, som beror på den tillgång du vill handla. Storleken på denna margin och därmed hävstångsfaktorn beror på det underliggande instrument (tillgång) som handlas.

Du kan läsa mer om vad det innebär att handla med CFD:er här. Till exempel kan det amerikanska Dow Jones-indexet handlas med hävstång 20 gånger, medan enskilda aktier vanligtvis kan hävstångsföras 5 gånger. På grund av hävstångseffekten är handel med CFD:er inte nödvändigtvis lämpligt för alla, så det rekommenderas starkt att du noggrant bekantar dig med hur denna typ av produkt fungerar.

Daytrading.se rekommenderar Markets för handel med olja, valuta och aktier Klicka här

Aktieindex

Det är möjligt att handla med cirka 20 större och mindre aktieindex från de flesta större länder. Marginkravet är 5% för större index, t ex de tre största amerikanska och de största europeiska indexen, vilket motsvarar en hävstång på 20 gånger, medan det för mindre index är 10%, vilket motsvarar en hävstång på 10 gånger, t ex Hang Seng, China50 och US dollar index.

Råvaror

Handel erbjuds i cirka 20 olika typer av råvaror inom ädelmetaller, energi och jordbruk. De flesta råvaror handlas med en hävstång på 10x, förutom guld där det är möjligt att använda en hävstång på 20x. Energiråvaror inkluderar amerikansk råolja, Brentolja, eldningsolja och naturgas. Jordbruksråvaror inkluderar kakao, kaffe, soja, socker, vete etc. Metaller inkluderar guld, silver och koppar.

Du kan handla amerikanska råoljeterminer ner till 10 kontrakt åt gången, vilket ger en exponering på ca 400 USD med ett tillhörande marginkrav på 10% eller 40 USD. Minsta spread för olja är satt till 0,4 USD. Guld kan handlas ner till 0,3 USD i spread, där den minsta investeringen är 1 kontrakt (dvs. 1 uns) på ca 1900 USD med 5% marginal motsvarande ca 80 USD.

Valutapar

När det gäller valuta erbjuds mer än 50 olika par, inklusive alla större valutor samt några mindre valutor och så kallade exotiska valutor. Handel är generellt möjlig dygnet runt med några få undantag.

Marginkravet för de större valutaparen är 3,33%, vilket motsvarar en hävstång på faktor 30. För de mindre valutaparen är marginkravet 5%, vilket motsvarar en hävstång på faktor 20.

EUR/USD-paret kan ha en hävstång på 30 gånger och kan vanligtvis handlas med en fast spread på 0,9 pips. Minsta möjliga exponering kommer att vara 1 000 basenheter, t.ex. 1 000 USD vid handel med EUR/USD-paret, så det är möjligt att handla valutor med låg exponering. För EUR/USD innebär detta en exponering på ca 11 800 SEK med ett tillhörande marginkrav på ca 400 SEK.

Enskilda aktier

Om du vill handla enskilda aktier görs det via aktie-CFD:er och hos AvaTrade kan du handla knappt 1000 utvalda aktier av en viss storlek, främst amerikanska och ett fåtal europeiska.

Vid handel med aktie-CFD:er är marginkravet normalt 20 procent, vilket motsvarar en hävstång på 5 gånger. Ingen provision tas ut på handeln. Istället för courtage beräknar AvaTrade ett påslag på den spread till vilken de enskilda aktierna för närvarande handlas på de börser där de är noterade. Trots påslaget är det inte nödvändigtvis dyrare att handla med de flesta aktier, eftersom du inte debiteras courtage och andra avgifter. Detta är särskilt fallet om du handlar med mindre antal. Ofta kan du handla så lite som en aktie av en viss aktie, t.ex. 1 Apple CFD-aktie, som för närvarande handlas till ca 192 USD, resulterar i en tillhörande marginal på ca 38 USD (20%) eller Alibaba, som för närvarande handlas till 83 USD, kräver en marginal på 17 USD. Aktier som handlas på lägre prisnivåer behöver ofta handlas 10 åt gången.

Kryptovaluta

Det är möjligt att handla olika stora kryptovalutor med en hävstång på vanligtvis 2. Alla kryptovalutor handlas som CFD-kontrakt, så det finns inget behov av att ha en ”wallet”. Därför riskerar du inte att bli hackad eller förlora dina tillgångar på något annat sätt (förutom normala prisfluktuationer, naturligtvis).

För bitcoin är marginkravet 50% och det är möjligt att handla ner till 0,1 bitcoins åt gången, vilket för närvarande motsvarar en exponering på ca 1500 USD med ett tillhörande marginkrav på ca 3000 USD. För andra kryptovalutor såsom Ethereum, Dash, Litecoin, Ripple etc. är marginkravet också 50%, vilket innebär att du belånad dessa med en faktor på 2.

Om du håller din position över natten kommer du att debiteras en relativt hög finansieringskostnad för vissa kryptovalutor, vilket innebär att det inte är attraktivt att hålla kryptopositioner över längre tidshorisonter. Kryptovalutor kan handlas dygnet runt under hela veckan, förutom på helger.

Kostnader

I allmänhet erbjuder AvaTrade relativt låga minimispreadar vid handel med CFD-baserade produkter. AvaTrade tar inte ut courtage eller andra avgifter för handel, vilket kan göra det särskilt attraktivt att handla aktier i mindre positionsstorlekar, som nämnts ovan.

Om du håller dina CFD-positioner öppna under en längre tid (dvs. “över natten”) kommer du att debiteras finansieringskostnader (swappar), vars storlek beror på produkttypen och den valuta som produkten handlas i. Naturligtvis har den senaste tidens ränteuppgång också återspeglats i de räntesatser som mäklarna tar ut. Ofta kommer dock räntan på korta positioner att vara mycket låg och till och med positiv i vissa fall. Valutapar, råvaror och aktieindex har vanligtvis lägre räntekostnader än till exempel aktier och kryptovalutor. De specifika räntekostnaderna för varje instrument kan hittas under fliken “Instrumentdetaljer” i orderfönstret när du är inloggad på handelsplattformen. Räntesatsen som visas här är årlig i procent.

Om du är inaktiv på ditt konto genom att inte handla under 3 månader kommer du att debiteras en inaktivitetsavgift på 50 USD för varje 3 månader som du är inaktiv. Om du inte handlar under ett helt år kommer du också att debiteras en administrationsavgift på 100 USD. Om du inte handlar aktivt under en period rekommenderar vi därför att du lägger in en påminnelse i din kalender så att du kommer ihåg att göra en affär till exempel en gång i kvartalet. Det är möjligt att göra affärer med låg minsta exponering, till exempel i valutaparet USDJPY, där du bara behöver ha en marginal på 33 USD eller handla en Alibaba CFD-aktie till 17 USD. Du kan sedan stänga positionen kort därefter om du inte vill vara exponerad under en längre tidsperiod.

Tillgång till nyheter, tjänster och utbildning

AvaTrade erbjuder en mängd alternativ för finansiella nyheter, signaler, rekommendationer etc. Vissa signaler kräver att du har överfört pengar till ditt konto innan du kan få tillgång till data. Det gäller t.ex. signaler från Trading Central som baseras på teknisk analys av ett stort antal instrument. Läs mer om Trading Central hos AvaTrade här.

När det gäller utbildning finns Ava Academy, som består av ett brett utbud av interaktiva artiklar, videor, PDF-filer etc. som syftar till att hjälpa både nya handlare att komma igång och hjälpa mer erfarna handlare vidare i handelsvärlden. Läs mer om de omfattande alternativen här.

Insättningsgaranti och reglering

AvaTrade håller kundmedel åtskilda från sina egna medel i enlighet med EU:s finansiella regler och MiFID via så kallade segregerade kundkonton. Detta innebär att klientmedel hålls åtskilda från mäklarens egna medel i händelse av en konkurssituation.

I händelse av AvaTrades konkurs och oegentligheter är dessutom privata klientmedel försäkrade upp till 20.000 euro per klient enligt irländsk lag.

Eftersom AvaTrade är föremål för relativt strikta minimikrav från EU avseende tillhandahållande av finansiella tjänster, skiljer sig AvaTrade inte väsentligt från andra leverantörer på marknaden när det gäller ovanstående.

I enlighet med EU:s regelverk garanterar AvaTrade skydd mot ett eventuellt negativt kontosaldo, vilket innebär att det inte är möjligt att förlora mer än ditt kontosaldo. Innan denna situation kan uppstå kommer AvaTrade att vara skyldigt att göra marginalanrop och tvinga öppna positioner att stängas. Risken för detta finns vanligtvis vid stora prisrörelser, t.ex. över natten, när vissa marknader kan vara stängda, eller om du överextendar dig själv och exponerar dig för mycket i förhållande till ditt kontosaldo.

Eftersom AvaTrade är en utlandsbaserad mäklare och därför inte rapporterar direkt till den svenska skattemyndigheten, är du som kund skyldig att göra detta själv.

Lyckligtvis är det möjligt att i webbhandlaren under hamburgermenyn högst upp ta ut ett kontoutdrag, som visar din totala nettovinst för en viss period, t.ex. ett kalenderår.

Kundtjänst

Du kan enkelt komma i kontakt med AvaTrades kundsupport via livechatt, e-post eller genom att ringa via ett svenskt telefonnummer eller via Whatsapp. Läs mer här.

Du kan öppna en livechatt när du är inloggad på AvaWeb-traderen genom att klicka på den lilla chattikonen i det nedre vänstra hörnet. På samma ställe kan du starta en WhatsApp-konversation om du föredrar det. Du kommer troligtvis att komma i kontakt med engelsktalande personal.

Så öppnar du ett konto

Du kan alltid börja med att öppna ett gratis demokonto i 21 dagar genom att klicka här. Du registrerar dig med en e-postadress och ett lösenord. Du kan öppna ett riktigt konto genom att klicka på hamburgermenyn uppe i vänstra hörnet på Webtrader. Därefter måste du, enligt lag, lämna information om din erfarenhet, tillgångar etc. och svara på några frågor om handel med hävstångsinstrument.

Enligt reglerna om penningtvätt måste du också identifiera dig. Detta kan göras med ett pass eller ett körkort. Dessutom måste du visa dokumentation över din adress, till exempel i form av ett kontoutdrag, en elräkning eller något annat som visar ditt namn och din adress.

När du har lämnat relevant information och har auktoriserats av AvaTrade att handla måste du överföra pengar till ditt konto. Du måste överföra minst 100 USD eller 100 EUR via ditt betalkort eller banköverföring. Du väljer i förväg om du vill ha ditt konto denominerat i USD, EUR eller andra denomineringar.

När du vill ta ut pengar från ditt konto gör du det via hamburgermenyn i Webtrader, där du väljer Withdraw och alternativet reversal. Som regel ska pengar tas ut på samma sätt som de sattes in. Normalt tar detta upp till 10 bankdagar. Om du har bytt bank eller betalkort, kontakta kundtjänst.

Sammanfattning

AvaTrade är en utmärkt mäklare, särskilt för traders som vill ha en tydlig handelsplattform med gott om analys- och handelsverktyg samt möjlighet att handla med låg exponering och låga handelskostnader. Utbudet av instrument bidrar också till att göra plattformen till ett nöje att handla på.

Som EU-baserad mäklare omfattas AvaTrade av en strikt lagstiftning, vilket ger småsparare ett gynnsamt utgångsläge. Om du är nybörjare kommer det att ge dig extra sinnesro att veta att du inte kan riskera mer än ditt kontosaldo.

Eftersom AvaTrade är en utlandsbaserad mäklare är du skyldig att rapportera till de skattemyndigheten och se till att behålla korrekt dokumentation för detta. Lyckligtvis erbjuder plattformen relativt goda möjligheter att extrahera historik för detta ändamål.

Om du vill testa handelsplattformen rekommenderar vi att du använder det kostnadsfria demokontot innan du handlar med riktiga pengar. Du kan också använda demokontot för att testa strategier eller andra saker.

>>> Öppna ett konto hos AvaTrade här

Vanliga frågor

Vad är AvaTrade?

Avatrade är en EU-baserad mäklare, licensierad i Irland, som erbjuder CFD-handel i ett brett spektrum av tillgångsklasser till konkurrenskraftiga priser på olika användarvänliga handelsplattformar.

Är AvaTrade säkert?

Ja, Avatrade är auktoriserad som tillhandahållare av investeringstjänster av de irländska myndigheterna och omfattas därmed av strikta EU-baserade krav för skydd av icke-professionella investerare. Exempelvis är icke-professionella investerare skyddade upp till 20 000 euro i händelse av konkurs eller oegentligheter hos Avatrade.

Vad kan man handla hos AvaTrade?

Avatrade erbjuder CFD-handel i hundratals instrument baserade på enskilda aktier, aktieindex, råvaror, valutapar och kryptovalutor.

Spread the love