Trendkanaler

Udgivet : 27 oktober 2020

Trendkanalen markeras genom att ansluta toppar med toppar och bottnar med bottnar i en kanal. Ska du handla med trenden, kan du sedan köpa när priset är nära botten av kanalen och därmed följa utvecklingen och få ett bra ingångspris. Så länge priset håller sig inom kanalen vet du att trenden är intakt och det är relativt säkert att handla.

Om man tittar på diagrammet ser man att det är väldigt svårt att tjäna pengar genom att gå emot trenden. Uppgångarna är betydligt starkare än nedgångarna. Trendkanaler är ett viktigt verktyg för daytraders och andra investerare och kan bidra till att ge en förståelse för vilken typ av marknad du befinner dig i.

Vill du daytrada? Vi rekommenderar handelsplattformen MarketsKlicka här
Trendkanalen markeras genom att ansluta toppar med toppar och bottnar med bottnar i en kanal
Trendkanalen markeras genom att ansluta toppar med toppar och bottnar med bottnar i en kanal

Trendkanaler kan också ge en bild av när en trend är över. Så länge grafen visar högre toppar och högre bottnar och stannar inom kanalen så trenden är intakt.
Förr eller senare bryter priset ut från din trendkanal. Detta ska vi se som en signal på att trenden är bruten och trendkanalen är inte längre aktiv. Vissa daytraders letar efter just dessa utbrott att agera på. När priset bryter sitt stöd i nedre delen av kanalen kan det vara ett bra läge att gå kort.

 

 

 

Brud på trendkanal
Vissa daytraders letar efter just dessa utbrott att agera på. När priset bryter sitt stöd i nedre delen av kanalen kan det vara ett bra läge att gå kort.

 

Spread the love
Tags:

Kommentarer

  • Relateret
  • Seneste
  • POPULÆRE
Der er ingen relateret indlæg