CopyTrading – Så kopierar du framgångsrika traders

Publicerad: 5. juli 2024

Semestern är här, och det är dags att slappna av och njuta av livet. Varför inte maximera din vinstpotential medan du ligger i hängmattan? Med copytrading kan du enkelt kopiera framgångsrika traders och deras strategier med ett knapptryck. Men det finns några viktiga saker att tänka på innan du börjar, och det lär du dig om i denna artikel. I slutet får du också en guide i hur du enkelt kommer igång med copytrading.

>>> Kom igång direkt med Copy Trading hos Markets

Vad är Copytrading?

Copytrading är en innovativ teknik inom investeringar som gör det möjligt för dig att automatiskt replikera handelsbeslut från erfarna och framgångsrika traders. Genom att ansluta ditt konto till en copytrading-plattform kan du välja vilka traders du vill kopiera baserat på deras prestationer och strategier.

Fördelarna med Copytrading

1. Enkelhet och Bekvämlighet

Med copytrading behöver du inte vara en expert på marknaderna eller spendera timmar med analys. Du kan enkelt kopiera de bästa tradersna och låta deras kunskap arbeta för dig.

2. Minskad risk

Genom att diversifiera din portfölj med flera traders minskar du risken jämfört med att endast förlita dig på en enskild strategi eller investerare. Det är dock viktigt att vara medveten om att alla investeringar innebär risker, och att föregående resultat inte garanterar framtida avkastning.

3. Tidsbesparing

Istället för att aktivt övervaka marknaden kan du fokusera på att njuta av din semester. Copytrading gör att du kan dra nytta av marknadsrörelser och investeringsmöjligheter med minimal ansträngning.

4. Lärande

Genom att följa erfarna traders kan du lära dig deras strategier och taktik, vilket kan bidra till din egen kunskapsutveckling inom investeringar.

Risker med Copytrading

Copytrading kan vara ett lockande sätt att investera på, särskilt för dem som vill dra nytta av erfarna traders framgångar utan att behöva fördjupa sig i marknadsanalyser. Men trots dess fördelar finns det flera risker som investerare bör vara medvetna om innan de börjar.

1. Överexponering

När du kopierar flera traders samtidigt kan du oavsiktligt öka din exponering mot samma tillgång eller marknad. Detta kan leda till överkoncentration och ökad risk, eftersom en negativ händelse kan påverka en stor del av din portfölj.

2. Brist på kontroll

När du copytradar ger du i praktiken upp en viss kontroll över dina investeringar. Detta innebär att du måste lita på att den trader du kopierar gör korrekta bedömningar och fattar beslut som är i ditt bästa intresse, något som inte alltid garanteras.

3. Avgifter och kostnader

Vissa copytrading-plattformar tar ut avgifter eller provisioner som kan påverka din totala avkastning. Det är viktigt att noga granska dessa kostnader och förstå hur de kan påverka dina vinster.

4. Prestationer i det förflutna garanterar inte framtida resultat

Det är viktigt att komma ihåg att en traders tidigare framgångar inte nödvändigtvis innebär framtida vinster. Marknadsförhållanden förändras, och en strategi som fungerade bra tidigare kan bli mindre effektiv under nya omständigheter.

Att vara medveten om dessa risker och göra noggrann research kan hjälpa dig att fatta mer informerade beslut och skydda dina investeringar när du använder copytrading.

Så kommer du igång

Markets erbjuder en kraftfull copytrading funktion där du enkelt kan välja bland olika framgångsrika strategier. Plattformen ger dig möjlighet att utforska och välja traders baserat på deras historiska prestationer och risknivåer. Här får du en kort guide i om du hur du kommer igång med copytrading på Markets .

Social trading på Markets liknar copy trading, där handlare automatiskt kan spegla handeln från framgångsrika strategileverantörer på sina konton. Markets.com erbjuder en enkel och transparent process för copy trading.

Traders kan bläddra i en lista över toppstrategileverantörer, eller “signalproviders”, på Markets, var och en med detaljerade prestandastatistik och meritförteckningar. Så här ser topplistan ut i skrivande stund:

När du klickar in på strategierna kan du lästa mer ingående om varje strategi. Mätvärdena inkluderar leverantörens historiska avkastning, risknivå, genomsnittlig handelstid och mer.

Efter att ha analyserat dessa statistik kan traders identifiera leverantörer vars strategier stämmer överens med deras egna handelsmål och risktolerans.

När du hittar den perfekta signalprovidern kan du börja kopiera deras handel med bara ett klick.

Markets.com’s avancerade teknik kommer att spegla leverantörens affärer på handlarens konto, proportionellt till de tilldelade medlen.

Detta innebär att när leverantören öppnar, ändrar eller stänger en position, kommer samma åtgärder att utföras på det kopierande handlarens konto.

I några enkla steg kan du snabbt komma igång.

  1. Skapa ett konto på Markets. Se evt videon nedan om hur du gör detta.

2. Skapa ett MT4- eller MT5-konto på Markets.com. Detta görs enkelt i “Min Portal” och välj “Add Acount”.

Du skapar enkelt ett MT4- eller MT5-konto i “My portal” hos Markets

3. Hämta Markets-Social-Trading Appen till din mobil. Sök fram den där du laddar ner appar och skriv “Markets.com social trade app” så dyker den upp.

Du hittar Markets.com social trade app där du laddar ner appar på din mobil.

4. Ställ in din profil i appen och länka konto

Du registrerar en profil i appen och länkar ditt MT4- eller MT5-konto till den.

5. Verifiera ditt konto via e-postbekräftelse

Färdig! Du är nu redo att börja kopiera andra traders och deras strategier.

>>> Kom igång direkt med Copy Trading hos Markets

Spread the love