Gartleymönster

Publicerad: 28. juli 2015

Det så kallade Gartley-pattern är uppbyggt kring en enkel ABCD-formation men är lite mer avancerat. Gartleymönster handlas av många traders som ofta gjort egna tillägg till grunden den bygger på.

Slutet av Gartleymönstret ser ut som en ABCD-bildning men i motsats till den enkla rörelsen, initieras ABCD Gartley mönster av en upp-trend eller nedåt-trend. Vi ska se ABDC-rörelsen som en mindre korrigering på väg uppåt eller nedåt i den tidigare trenden. Som trader förväntar vi oss att trenden ska fortsätta och tar position därefter. På bilden ser vi inledningen av formationen där vi går från X till A.

gartley
Perfekt Gartley.

För Gartleymönstret gäller samma regler som för ABCD-mönstret. Vi lägger dock till följande:

*Punkten D får inte vara högre / lägre än punkten X

 

 

 

 

 

Ett Gartleymönster kan naturligtvis gå både upp och ner. Ett uppåtgående mönster börjar med en trend uppåt från X till A. Ett nedåtgående mönster börjar med en nedåtgående trend från punkt X och till A. ABCD förväntas komma som en korrigering innan trenden fortsätter i sin tidigare riktining.

Vill du daytrada? Vi rekommenderar handelsplattformen MarketsKlicka här
cac-gartley
Gartley i CAC40.

Vissa traders lägger till fibonacci till Gartley. Detta för att få ännu mera edge och unfvika fällor. Det är dock relativt sällsynt att du både kan hitta ett perfekt Gartley-mönster samtidigt som vi träffar perfekt på fibonacci.

Perfekt Gartley-mönster samtidigt som vi träffar perfekt på fibonacci.

Det är vanligt att traders lägger större vikt vid fibonacci än att t.ex. ABCD-mönstret ska vara perfekt. Man tummar helre på att det kanske inte är perfekt avstånd mellan punkterna eller att det kanske finns en extra liten korrigering i mönstret.

Spread the love

Kommentarer

  • Relaterat
  • Senaste
  • Populära