Köpa Binance Coin (BNB) Så gör du

Publicerad: 24. september 2021

Binance Coin (BNB) är myntet (token) för Binance-börsen, en av de största kryptovalutabörserna i världen. Kryptovalutan har med tiden fått ett enormt marknadsvärde och kan enkelt handlas på flera plattformar, exempelvis eToro.

Eftersom kursen har stigit så mycket undrar många om det fortfarande är värt att köpa Binance Coin (BNB) eller om det är för sent att komma med på tåget? I denna artikel försöker vi svara på frågan genom att gräva djupare i kryptovalutan.

[ez-toc]

Var kan jag köpa Binance Coin (BNB)?

Om du är intresserad i att köpa Binance Coin (BNB) finns det flera alternativ. Vi rekommenderar att du handlar kryptovalutan via en reglerad börs, exempelvis eToro. Du registrerar dig enkelt på hemsidan och sen söker du efter “Binance Coin” i sökfältet och trycker på “handla”. Då får du upp följande handelsfönster:

Här kan du skriva in hur mycket du vill handla för och under ser du hur många enheter du får för beloppet. Det är möjlig att köpa Binance Coin i decimalenheter, i exemplet ovan köper vi exempelvis 0,16 enheter av kryptovalutan. Klicka på bilden för att förstora.

Om du vill läsa mer om eToro rekommenderar vi vår recension av handelsplattformen.

Stabil fundamenta indikerar potential

Binance Coin (BNB) lanserades i 2017 av Binance, en av de största kryptovalutabörserna i världen. Binance är en lätt reglerad krypto-till-kryptobörs, med mer än 100 kryptovalutor redo att handlas. Om man tittar på handelsvolymen är det en av de största kryptovalutabörserna i världen.

Binance har ett brett utbud av kryptovalutor, med en ständigt växande lista (se de senast listade kryptovalutorna här. Du handlar vanligtvis mot BTC, ETH, USDT (sistnämna är en så kallad stablecoin) eller BNB. Tack vare en respekterad plattform och ett passionerat ledarskap är Binance en av de mest populära kryptovalutabörserna. Deras CEO Changpeng Zhao (Ofta kallas CZ och ibland ”Zuckerburg of Crypto”) är en legend i kryptokretsar. Han har en dedikerad följarskara på Twitter, där han rapporterar om hur Binance utvecklas och deltar aktivt i diskussioner med communityt.

Binance CEO Changpeng Zhao är en respekterad ledare och är aktiv i diskussioner på sociala medier.

En rad ambitiösa projekt

Binance är mest känd för sin börs men de har också lanserat flera andra projekt. De flesta arbetar för att på olika sätt förbättra hela kryptovaluta- och blockchain-ekosystemet.

Binace Labs är en slags inkubator med syfte att stärka och investera i kryptovaluta och Blockchain-initiativ. De investerar bland annat i startups som vill effektivisera blockchain-systemet. Binance labs är involverade i över 100 projekt som de är involverade i, bland andra KAVA, Keylabs och BitTorrent.

Binance förvärvade i april 2020 CoinMarketCap som ger överskådlig information om varje kryptovaluta, exempelvis pris, börsvärde, handelsvolym, etc.

Binance Research tillhandahåller institutionell analys, djupgående förståelse och opartisk information om kryptovaluta. De blir ständigt citerade av stora finansmedier som Bloomberg och Fortune.

Du kan handla bitcoin och andra kryptovalutor hos MarketsKlicka här


Binance Academy tillhandahåller gratis utbildningsvideor om Blockchain, kryptovalutor och deras ekonomi och säkerhet. Här finns också möjlighet till självstudier i form av ”tutorials”. Här kan du exempelvis lära dig tradingstrategier eller om hur du “minar” kryptovaluta.

Binance Launchpad, som namnet antyder, är en plattform för lansering av tokens. Plattformen gör det enkelt för företag att introducera deras kryptovaluta och den tillåter innehavare av Binance Coin att investera tokens i utvalda projekt. Till exempel har Binance Launchpad varit värd för BitTorrents inträde på blockchain-marknaden.

I välgörenhetsprojektet Binance Charity Foundation (BCF) kan du donera kryptovaluta till välgörande ändamål. Du kan antingen välja ett av de presenterade projekten, eller helt enkelt donera till Binance Charity Wallet, som gör att BCF kan fördela medlen efter eget sitt eget tycke.

Binance erbjuder också en plånbok eller ”wallet”; Trust Wallet finns på iOS och Android och stöder alla ERC20-, ERC223- eller ERC721-token.

Attraktiv investering?

Allt dessa projekt stärker otvivelaktigt Binance Coin. Kryptovalutan har lanserats av en av de mest respekterade och pålitliga kryptobörserna, (om än inte helt reglerad), som har flera handelsappar, ett solidt team och kundsupport etc. De har också framgångsrikt lanserat flera Blockchain-projekt som syftar till att utbilda och förbättra Blockchain och dess ekosystem. Men är detta tillräckligt för att göra Binance Coin (BNB) en attraktiv investering? Låt oss gräva djupare i myntets ”tokenomics”.

Vad gör BNB till en potentiellt bra investering?

Binance Coin har ett antal attraktiva funktioner och redan efter lanseringen har det funnits flera sätt att använda BNB på jämfört med många andra tokens. Och nya tillämpningar fortsätter ständigt att tillkomma.

Kvartalsvis förbränning av token

En funktion som många investerare uppskattar är BNB:s kvartalsbränning eller ”quarterly burn”. Kort förklarat: varje kvartal används 20% av vinsten för att köpa tillbaka och därefter “bränna” tokens (skicka dem till en adress som inte kan nås). Detta är en mekanism som ofta används för att öka värdet på varje mynt genom att minska utbudet.

Vill du veta mer om BNB: s “quarterly burn”? Se denna korta förklaringsvideo:

Förbränningen kommer att fortsätta inträffa tills 100 000 000 BNB-tokens, vilket motsvarar 50% av det totala värdet är borta. Antalet tokens som bränns beror på hur stor handelsvolym det är under en viss period.

Du kan handla bitcoin och andra kryptovalutor hos MarketsKlicka här


Binance-kortet och BNB

I april 2020 introducerade Binance sitt Binance Card, vilket är ett kryptobetalkort. Den roll som en bank spelar med ditt vanliga kort, kommer i det här fallet att ersättas av ditt Binance-konto. Du kommer att kunna fylla på pengarna med en Binance Card-app och använda kortet som ett vanligt betalkort. Det har meddelats att kortet kommer att accepteras av över 46 miljoner handlare offline i 200 regioner. Utöver det kommer det inga månatliga eller årliga avgifter. Kortet testas för närvarande i sin betaversion och finns tillgängligt i vissa länder. Vad har då Binance Coin att göra med Binance-kortet? BNB är en av endast två kryptor som för närvarande finns på kortet, den andra är Bitcoin.

Sammanfattning

Binance Coin backas upp av en av de största kryptovalutabörserna i världen. Den kontinuerliga förbränningen av tokens garanterar ett begränsat utbud (vilket driver efterfrågan och därmed priset upp), medan rabatten på handelsavgifter uppmuntrar till användning och ökar myntets nytta.

Att tänka på före du investerar i Binance Coin

Trots att BNB kan vara en attraktiv investering finns det flera saker du bör tänka på innan du investerar i Binance Coin. Följande punkter är inte avsedda att avskräcka dig från att investera, utan snarare för att uppmuntra dig till att överväga alla aspekter.

Först och främst kan Binance Coins beroende av Binance att vara ett problem för vissa investerare. I motsats till Bitcoin har BNB lanserats av en känd enhet – Binance. Därför är dess funktionalitet och lönsamhet nära relaterade till Binance-plattformens popularitet. Det är givet att om något skulle hända med Binance, skulle BNB drabbas.

För det andra är Binance en centraliserad börs. En centraliserad börs erbjuder sina egna fördelar, som ofta inkluderar avancerade funktioner och verktyg, användarvänlighet (bättre användarupplevelse) och kanske viktigast av allt likviditet. Men det har också sina nackdelar. Det är börsen, inte du, som har dina ekonomiska medel. Centraliserade börser kräver också en KYC (Know Your Customer) och AML (Anti-Money Laundering) processer, som ibland kan vara felaktiga. Det är också ett större hot för eventuella hacker-attacker jämfört med decentraliserade konkurrenter. 2016 rapporterade Reuters att sedan starten 2009 har 33% av alla bitcoin-börser hackats.

Som sagt är ovannämnda aspekter inte avsedda att avskräcka dig från att köpa Binance Coin (BNB). Några av nackdelarna kompenseras av andra funktioner medan andra “nackdelar” samtidigt kan vara en fördel, exempelvis att vara en centraliserad börs.

Om du vill köpa Binance Coin (BNB) rekommenderar vi att du handlar kryptovalutan via en reglerad börs, exempelvis eToro.

Spread the love