Bollingerband

Publicerad: 16. augusti 2015

Bollinger Bands ® er en indikator som mäter volatilitet. Bollinger Bands ® blev uppfanns av John Bollinger runt 1980 och under 2011 fick han varumärkesskydd på den.

Bollinger Bands ® bygger på 3 linjer: Enmittlinje samt övre och nedre linjen som oftast inkapslar grafen. Mittlinjen är et glindande midelvärde som talar om huruvida priset är högre eller lägre en det varit senaste dagarna. De två ytterlinjerna mäter volatiliteten och följer vår standardavvikelse. Enkelt förklarat kan man säga att detta är hur mycket aktien avviker från sitt glidande medlevärde.

Som trader kan vi använda Bollinger Bands ® till att bestämma trenden i en aktie. Avståndet mellan de yttre linjerna ökar när vi har hög volatilitet och minskar när vi har låg volatilitet. Om priset bryter upp ovanför den övre linjen är detta ett tecken på styrka. Var dock försiktig då detta är över det ”normala” i priset och vi kan få en kortsiktig rekyl. Bollinger Bands ® liknar Keltner Channels, men detta beräknas på Average True Range för att skapa övre och nedre linjen.

Vill du daytrada? Vi rekommenderar handelsplattformen MarketsKlicka här
Bollinger Bånd® omkranser her kursen i det franske indeks CAC40. Da prisen bryder det nede bånd, angiver det, at en nedtrend kan være igang.
Bollinger Bånd® ganska tidigt i grafen ser vi priset gå ner under nedre linjen. Något som varnar om att en nedgång är på väg.
Spread the love
Tags:

Kommentarer

  • Relaterat
  • Senaste
  • Populära
Der er ingen relateret indlæg