Falska rörelser i guld

Publicerad: 29. juni 2015

Denna strategi är baserad på förväntningen att priset på guld ofta flyttar sig snabbt uppåt eller nedåt. Efter detta får vi en tillbakastuds relativt snabbt (Allt från minuter till 1-2 timmar). Vi kallar denna strategi “Fake Move”, eftersom dessa rörelser i guld kan betraktas som “falska rörelser”. Det är därför vi får tillbakastudsen ganska omedelbart. Om man tittar på priset på guld på 1 minuts- grafen ser du tydligt dessa snabba rörelser (upp eller ner) som förekommer minst 2-3 gånger om dagen. Tanken bakom strategin är att utnyttja dessa “falska rörelser” och bara köpa eller sälja guld i motsatt riktning när den snabba rörelsen är över.

Tanken bakom strategin är att utnyttja dessa "falska rörelser" och bara köpa eller sälja guld i motsatt riktning när den snabba rörelsen är över.
Tanken bakom strategin är att utnyttja dessa “falska rörelser” och bara köpa eller sälja guld i motsatt riktning när den snabba rörelsen är över.

För att det ska vara ett äkta “fake move” som kan handlas har vi definierat ett antal parametrar som måste uppfyllas. Nedan kan du se några parametrar som har visat sig vara lönsamma för flera olika perioder. Du bör vara medveten om att marknaden är i ständig rörelse och de parametrar du använder bör anpassas till hur marknaden ser ut.

Med Markets kan du spekulera i kursfall med hävstång Klicka här

Entry: 45-55% av hela rörelsen

Mål: 100-110% av rörelsen

Stopp: en tic över / under vändning

Storleken av “fake move” (minst): 3 poäng

Storleken av “fake move” (max): 12 poäng

Tid för “fake move”: Högsta 110 minuter

Prisbevakning för “fake move”: 110 minuter tillbaka

Exit om target inte nås inom: 120 minuter.

Handlas under perioden: 09: 00-13: 30, svensk tid.

 

Bilden ovan visar en typisk konfiguration för ett potentiellt “fake move” i priset på guld. Strategin fungerar bäst om du inte är i mitten av en trend där priserna stiger eller faller kraftigt under flera dagar.

Med Markets kan du spekulera i kursfall med hävstång Klicka här

 

 

Spread the love