Bitcoin mot all time high – ska du med?

Publicerad: 1. mars 2024

Under det senaste året har Bitcoin genomgått en imponerande uppgång, och från sin botten i december 2022 har den vid skrivande stund ökat med hela 300%. Kursen närmar sig nu det område där den tidigare nådde sin topp under november 2021. Om den lyckas bryta igenom detta motstånd kan vi förvänta oss en potentiellt aggressiv uppgång, i alla fall om vi ser på historiska mönster.

Notera: Redan för ett år sedan skrev vi denna artikel om flera tekniska faktorer som talade för en uppgång i bitcoin.

Daytrading.se rekommenderar Markets för handel med olja, valuta och aktier Klicka här

Sedan bitcoin först lanserades år 2009 har kursen upplevt betydande utbrott vid tre olika tillfällen. Med “betydande utbrott” menar vi en situation där en tidigare nedgång har varat i minst ett år.

Låt oss nu ta en närmare titt på dessa tillfällen:

Första utbrottet: Februari 2013

Efter en nedgång som sträckte sig över 20 månader lyckades kursen bryta igenom det tidigare motståndet i februari 2013. Detta resulterade i en imponerande uppgång på hela 698% innan en betydande korrektion inträffade. Det är värt att notera att den första halveringen av bitcoin skedde den 28 november 2012.

Andra utbrottet: April 2017

Efter en nedgång som sträckte sig över 41 månader, lyckades kursen äntligen bryta igenom det tidigare motståndet i april 2017. Detta resulterade i en enastående uppgång på hela 1321% innan en betydande korrektion uppstod. Det är värt att notera att den andra halveringen av bitcoin skedde den 9 juli 2016.

Daytrading.se rekommenderar Markets för handel med olja, valuta och aktier Klicka här

Tredje utbrottet: December 2020

Efter en nedgång som pågick under 36 månader, lyckades kursen bryta igenom det tidigare motståndet i december 2020. Detta resulterade i en uppgång på hela 225% innan en märkbar korrektion inträffade. Det är värt att notera att den tredje halveringen av bitcoin ägde rum den 11 maj 2020.

Notera att de stora utbrotten har kommit en tid efter de tidigare bitcoin-halveringarna. En bitcoin-halvering är en händelse som sker ungefär vart fjärde år och innebär att mängden nya bitcoins som skapas per dag halveras, vilket kan påverka dess pris. Nästa bitcoin-halvering sker 19 april 2024. Detta skulle möjligtvis tala emot att ett utbrott kommer att ske nu. Om du istället tror att vi ser en topp i bitcoin kan du välja att korta bitcoin (blanka). Du kan både köpa och korta bitcoin via handelsplattformen Markets. I videon nedan ser du hur du gör:

Nedan ser du kursen i bitcoin just nu:
Spread the love