Handel DAX

Publicerad: 8. september 2015

Deutscher Aktien Index (förkortat DAX) är ett tysk aktieindex bestående av de 30 mest omsatta aktierna på Frankfurtbörsen . Några av de största företagen är Siemens, Daimler och BASF. DAX introducerades 30 december 1987 och är idag bland de mest handlade indexen i världen. DAX-Index handlas främst mellan 9:00 och 17.30 Svensk tid. Det är den period då den tyska börsen är öppen. Som trader kan du även handla DAX på andra tider men index styrs då mycket av andra faktorer som t.ex. S&P-Index. Normalt är även spreaden större under andra tider än 9-17:30.

DAX-Index är bland de mest populärmamarknaderna för Svenska och europeiska traders. Anledningen till DAX index är så populärt är att det är den starkaste och mest likvida i Europa, och att det ofta har en hög volatilitet. Ett tips är att undvika första 5 minuterna av handel då DAX har lite av ett eget liv och kan vara nästan kaotiskt. Efter detta 09:05 fram till 11:30 rör sig DAX ofta bättre. Sen efter lunch 12:30 fram till stängning har vi också mer rationell rörelse.

Vill du daytrada? Vi rekommenderar handelsplattformen MarketsKlicka här

På de flesta handelsplattformar kan du hitta DAX genom att bläddra fram till just DAX eller “German 30 – Daily rolling”, eller liknande. 

 

Spread the love
Tags:

Kommentarer

  • Relaterat
  • Senaste
  • Populära
Der er ingen relateret indlæg