Trading i FTSE-indexet

Publicerad: 8. september 2015

Det brittiska FTSE 100-indexet omfattar de 100 bolagen med högst börsvärde noterade på London Stock Exchange. Indexet sköts av FTSE Group, ett dotterbolag till London Stock Exchange Group. Indexet lanserades 3 Januari 1984 och är idag bland de mest handlade aktieindexen i världen. I folkmun kallas index “footse”. Bland de största företagen hittar vi BP och British American Tobacco.

Daytrading.se rekommenderar Markets för handel med olja, valuta och aktier Klicka här

FTSE uppfattas hos många traders som en lugnare motsvarighet till det tyska DAX-indexet. FTSE handlas som DAX främst medan den brittiska börsen är öppen, det vill säga mellan 9:00 till 17:30. FTSE rör sig ofta i samma vågor som DAX men vanligtvis med mindre volatilitet och därför kan indexet vara ett bra alternativ till DAX för dem som vill ha mindre varians. Eftersom volatiliteten är lägre blir även vinstar och förluster lägre. Indexet är också billigare att handla då det i skrivande stund är värderat till 6320 och DAX till 13180.

För oss traders på daytrading.se är FTSE en riktig favorit då indexet är lugnare än DAX men med goda möjligheter till bra affärer. Om man använder en tight stop loss kan DAX vara farlig medan FTSE är lite lugnare.

FTSE kan handlas på handelsplattformen Markets under namnet UK 100.

Nedan kan du en graf av kursutvecklingen i FTSE-indexet:


Spread the love