Vågad spådom: Den vansinnigaste uppgången i aktiemarknaden någonsin har börjat

Publicerad: 2. februari 2022

I aktiekretsar pratar alla om David Hunter just nu. Den amerikanske makroekonomen har nämligen kommit med en uppseendeväckande förutsägelse, som enligt Hunter kommer att utspelas redan under de kommande månaderna.

Förutsägelsen, i all sin enkelhet, är att aktiemarknaden just nu går in i en totalt manisk fas – även kallad en ”melt up” – som kommer att dra upp nästan allt från tillväxtaktier till värdeaktier och råvaror samt guld och silver.

Bli en skicklig trader – Anmäl dig till kostnadsfri e-kursKlicka här
David Hunter citeras bland annat i det hyllade finansmediet Forbes för sina vilda förutsägelser. David Hunter är makrostrateg på Contrarian Macro Advisors och har 25 års erfarenhet av investeringsförvaltning. De senaste 20 åren har han arbetat som säljstrateg med expertis inom makroekonomisk analys och portföljförvaltning.

Uppgången kommer vara så kraftig att det breda amerikanska S&P 500-indexet hamnar på 6000 USD. Det vill säga en uppgång från dagens nivå på hela 30-40%. En sådan enorm flodvåg i ett brett index kommer att innebära att mindre enskilda aktier sannolikt kommer att få uppgångar på flera hundra procent under perioden.

Enligt Hunter är det därför viktigt att komma in i aktiemarknaden redan nu, när marknaden har korrigerat ner en aning. På så sätt får du ut det mesta av den maniska uppgången som redan har börjat. Hela Hunters teori bygger på att amerikanska centralbanken (FED) fortfarande inte vågar ändra på räntan som annars skulle göra det dyrare att låna pengar. Centralbanken kommer att tveka eftersom den amerikanska ekonomin redan håller på att avmattas.

Om Fed inte rör räntorna – som Hunter förutspår – kan det sluta med eufori på aktiemarknaden och då kan priserna gå upp i en extremt positiv spiral. Åtminstone enligt Hunter.

Se videointervjun med Hunter nedan.

Det finns redan många olika förutsägelser bland ekonomer och traders runt om på aktiemarknaden. Vissa mer vilda än andra. Men en del väljer för närvarande att ta David Hunters förutsägelse på allvar, eftersom Hunter har träffat rätt med den senaste utvecklingen på aktiemarknaden. Bland annat den nuvarande korrigeringen på ca. 10 %.

Daytrading.se rekommenderar Markets för handel med olja, valuta och aktier Klicka här

Stundande blodbad

Men baksidan av Hunters nuvarande djärva förutsägelse är tyvärr inte lika bra. När S&P500 träffar ca. 6000 USD är det maniska fasens slut och då stundar det största blodbadet i aktiemarknaden någonsin. Nämligen ett fall på hela 80 %, enligt Hunter. Då gäller det att komma ut i tid.

Det är förmodligen osannolikt att Hunters förutsägelse går i uppfyllelse precis som han säger. Men vi kommer att få svaret mycket snart. Allt ska nämligen enligt Hunter ske under år 2022.

David Hunter är strateg på Contrarian Macro Advisors och har 25 års erfarenhet av investeringsförvaltning. De senaste 20 åren har han arbetat som säljstrateg med expertis inom makroekonomisk analys och portföljförvaltning.

Spread the love