0 kommentarer 14 July 2014 Nyheter Välj broker Video

Markets – Anmälan

markets1Handelsplattformen Markets.com etablerades 2009. Plattformen ägs av Safecap Investments Ltd (Safecap), som är en MiFID-regulerad verksamhet inom investeringstjänster. Verksamheten bedrivs från Cypern och har godkännande från den cypriotiska tillsynsmyndigheten, Cyprus Securities and Exchange Commission. Safecap är ett dotterbolag till Playtech PLC som handlas på London Stock Exchange och ingår i FTSE 250-index.

Markets.com udbyder sin handelsplatform som et investeringsselskab godkendt i henhold til MiFID (Markets in Financial Instruments Directive). MiFID sikrer EU-harmoniserede regler for de omfattede finansielle virksomheder, der udbyder investeringsservice herunder fx at stille en handelsplatform til rådighed. Reglerne sikrer et vist niveau af gennemsigtighed på finansmarkederne, hos de enkelte udbydere og sikrer ikke mindst et højt niveau af investorbeskyttelse især for de private investorer.
Markets.com erbjuder en plattform som är godkänd genom MiFID (Markets in Financial Instruments Directive). MiFID säkrar EU standardiserade regler för de finansiella verksamheter som erbjuder investeringsservice. Reglerne garanterar en viss nivå av transparens hos leverantörer. Detta ger en extra säkerhet för dig som investerare.

Faktumet att Markets.com är registrerat på Cypern betyder inte att det är reglerat på samma sätt som resterande länder i EU sköter sin lagstiftning. Det är i slutänden upp till dig som investerare att se till att känna till vad som gäller för dina skattemässiga förpliktelser.

Vilken typ av investerare lämpar sig plattformen för?

Eftersom det är möjligt, i många instrument, att lägga väldigt låga orders (minimumkravet är 100 USD eller 100 EUR) går det bra att använda Markets även om du inte vill satsa så mycket pengar. Det gör att plattformen passar perfekt för allt från nybörjare till lite mer erfarna trejders som vill använda hävstång. På både Markets.com’s hemsida och på webplattformen är det möjligt att välja språk. Det finns stöd för t.ex. svenska, engelska och norska. Detta är något som inte är vanligt hos utländska aktörer. Dock är t.ex. nyheter och vissa dokument som Client Retail Agreement inte översatta.

I sin Retail Client Agreement använder Safecap ett “negativt balansskydd” vilket betyder att du aldrig kan förlora mer än du satt in. Något som många nybörjare ser som ett bra och tryggt skydd.

Det finns även möjlighet att öppna ett gratis demokonto där man kan prova både webplattformen och mobilplatftormen.

Design och plattform
Markets.com erbjuder handel via en webbaserad plattform samt mobilapps till hhv. Iphone IOS samt Android.

Den webbaserade plattformen
Det första vi stöter på, som vi redan nämnt, är valet av språk på den webbaserade plattformen. Som du kommer upptäcka är det dock inte riktigt alla ord som blir översatta korrekt. Ett exempel är begreppet “Free margin” som blir översatt till gratis marginal (det ska egentligen visa hur mycket marginal som finns kvar för handel). Som tur är kan man växla lite fram och tillbaka mellan språken och hoppa mellan t.ex. svenska och engelska.

markets-1024x459

Plattformen är relativt enkel att använda. Vi får en bra översiktsbild på funktioner mot vår svarta bakgrund bakgrund. Det är inte möjligt att ändra speciellt mycket i vår design, något som hade varit önskvärt. Dock är denna anpassningsfunktion något som kommer i framtiden. Högst upp på vänster sida av skärmen ser vi kursdata för olika instrument organiserat via typ. Här kan vi ser en lista över de mest handlade produkterna men vi har också möjlighet att skapa vår egna lista som heter favourites. Det är enkelt att lägga till instrument i denna lista genom att trycka på stjärnan. Sökfunktionen är enkel att använda men saknar tyvärr funktionen att söka på specifika länder. Istället får man söka efter aktier baserat på deras namn. Tyvärr är det endas möjligt att skapa en enda egen lista.

Nederst til vänster hittar vi kontoinformation i form av saldo, Profit/loss på på öppna positioner samt den marginal som finns tillgänglig. Vad som saknas är en “total” för samtliga positioner. Detta är något som saknas hos de flesta leverantörer.

Information om de enkelte instrumenter.
Information om de enkelte instrumenter.

På höger sida hittar vi grafmodulen som är väldigt lätt att hantera. Vi har möjlighet att visa grafen i t.ex. candlesticks samt lägga till indikatorer direkt i grafens. Det finns över 50 olika indikatorer att välja mellan. Det instrument som visas är det vi senast klickat fram från vänstra sidan. Man har även möjlighet att handla direkt i denna graf om man så önskar. För närvarande är det bara möjligt att öppna en graf åt gånger om man inte öppnar flera olika fönster av webtradern. Det är möjligt att rita i graferna. Man kan markera stödlinjer, trendkanaler, m.m. Dock försvinner allt detta så fort man byter instrument och det finns tyvärr ingen möjlighet att spara inställningar. Överlag kan vi konstatera att plattformen ligger i samma klass som övriga aktörer. Senast vi pratade med Markets informerades vi dock om att de lägger ner mycket tid på att förbättra plattformen och att vi inom en snar framtid kommer se stora förbättringar.

På höger sida av skärmen har vi en nyhetsfeed som gör det möjligt att följa relevanta nyheter.

Placering av order sker snabbast genom att klocka på köp eller sälj i kurslistan till vänster. Gör man detta kommer man direkt in till orderläggning. Om du klickar på det lilla ”i” du hittar i kurslistan får du fram information om instrumentet. Här är det möjligt att utläsa all relevant information så som minsta order, marginalkrav, ränta för handel över natt, roll over datum osv.

Indlæggelse af ordrer
Indlæggelse af ordrer

Samtidigt som vi lägger vår order har vi möjlighet att sätta stoploss och target. Till varje nivå som sätts räknas allt om vill vad detta skulle motsvara i vinst eller förlust. Detta tycker vi är en riktigt bra funktion.

I samband med orderläggningen visas den exponering man tar omräknat till sin angivna valuta. Detta ger en riktigt bra överblick om man slipper själv överslagsräkna från euro eller dollar. Med denna funktion minimerar vi även risken för att lägga en order i dollar som vi egentligen trodde var kronor (Kan bli dyrt).

Själva orderläggningen tycker vi är väldigt enkel och visar all information man kan tänkas behöva.

mobile
Mobilplatformen

Mobilplattformen
Mobilappen kan laddas ner till Android och till iPhone. Vad som erbjuds är en enkel, överskådlig och användarvänlig app som kan användas till alla grundläggande funktioner men begränsade “extra” funktioner. Man har tillgång till kursinformation, grafvisning, handel samt depåfunktioner.

Man navigerar snabbt och enkelt runt mellan relevanta menyer och kan utan problem lägger orders.

Mobilappen är ett riktigt bra komplement till webtradern om det skulle vara så att man inte har tillgång till en dator.

Marknader och produkter

Markets.com erbjuder CFD-handel i index, råvaror, ETF´er, aktier samt forex.

Hela utbudet av instrument tillsammans med spread och hävstång kan ses här:
http://www.markets.com/da/cfds#Shares

Index

Det skal bemærkes, at CFD handel, herunder CFD handel med enkeltaktier, skattemæssigt betragtes som finansielle kontrakter og derfor skal beskattes som kapitalindkomst. Dette medfører ligeledes visse begrænsninger i forhold til udnyttelse af et eventuelt tab. Se mere her om den skattemæssige behandling (link til CFD artikel).
Det skal bemærkes, at CFD handel, herunder CFD handel med enkeltaktier, skattemæssigt betragtes som finansielle kontrakter og derfor skal beskattes som kapitalindkomst. Dette medfører ligeledes visse begrænsninger i forhold til udnyttelse af et eventuelt tab. Se mere her om den skattemæssige behandling.

Det är möjligt att handla index från världens 20 största länder. Vi hittar Danska C20 index, Svenske S30 index samt det norska N25 index.

Vid handel med index ska man normalt handla minst 1 lot åt gången. En lot kommer motsvara 1 gång värdet på indexet. Om vi tar DAX som exempel (benämns G30) skulle det vara ungefär 10.000 EUR, C20 ca. 1.000 DKK, S30 ca. 1.300 SEK og N25 ca. 500 NOK. Kravet på marginal är normalt 1% vilket ger en hävstång på 100.

Önskar man handla med lite mindre insatser ska man vara uppmärksam på att minsta exponering i DAX är 75.000kr vilket kräver en marginal på 750kr. Det betyder att du måste ha minst 750 kronor på kontot för att ta position i DAX. Är detta för mycket för din nivå just nu är det bättra att handla lite mindre index än DAX.

Minimispread i DAX är satt till 1,2. När denna text skrevs var den faktiska spreaden mellan 1,25 och 1,5. I förhållande till N25 och C20 där vi har en minimispread på 2 KR och S30 på 0,5. När denna text skrevs var spreaden 3 DKK, 1 NOK og 0,5 SEK.

Aktier

Önskar man handla aktier i form av CFD’s erbjuder markets.com handel i över 2000 bolag utan att du behöver betala för att få tillgång till realtidskurser. Förutom de största internationella aktierna finns även möjlighet att handla likvida svenska, danska och norska aktier.

Man kan handla så lite som en enda aktie. Vilket gör att detta är ett mycket bra val för dig som vill ha låg exponering. Marginkravet är normalt 5% vilket motsvarar hävstång på 20. Finansieringskostnaden för att äga aktien över natten är normalt 1% vilket får anses vara lågt. Det gör det möjligt att ta trades på lite längre sikt också.

Vi tar ett exempel: Vi handlar en enda Svensk bankaktie. Vid just detta tillfälle var vårt bid-ask pris på 172,75 – 173,25 dvs. en spread på 0,5 kr (ca. 0,8%). Hade vi handlat samma aktie direkt på börsen hade vi haft en spread på 0,1-0,2 dvs. ca 0,1%. Spreaden hos Markets.com är alltså något högre än om du handlar underliggande produkt direkt på börsen men du slipper istället betala courtage. Det betyder att om du handlar med små positioner är det förmodligen billigast för dig att handla hos markets.com. Handlar man med utländska aktier brukar courtagen vara ännu högre så även där finns en del pengar att spara genom att använda markets.com. Vid handel med utländska aktier på markets brukar spreaden vara lägre ju högre volym som går i aktien.

Råvaror

Det erbjuds handel i 15 olika typer av råvaror med en hävstång upp till 100 gånger. Vi kan t.ex. handla crude oil motsvarande 10 kontrakt åt gången vilket ger en exponering motsvarande ca 450 USD. Minimumsspread är angivet som 0,4 USD.

Forex/Valutapar

För er som gillar att spekulera i valuta erbjuds 50 olika valutapar. Självklart alla större valutor men även en del lite mindra kända kombinationer. Normalt sett erbjuds handel i dessa dygnet runt men några få undantag.

EUR/USD har en minimumspread på 1,7 pips. Under vår testperiod låg snittspreaden på 2.
Marginalkravet för de större paren är runt 0,5% vilket ger oss en hävstång på 200.

Den minsta möjliga exponeringen är 1.000 basenheter t.ex. 1.000 USD vid handel med EUR/USD. Även här är det alltså möjligt att handla med mycket låg exponering om man så önskar.

 

Träning, analyser & nyheter

På webtradern finns tillgång till en nyhedsfeed med relevant information. Det är inget överflöd av nyheter men de mest relevanta nyheterna finns alltid med.

Det pratas om att webtradern prioriteras för förbättringar inom detta men inget datum har getts för när detta ska hända.

Tvångsavslut av positioner/margin calls

Markets.com förklarar hur margin calls fungerar hos dem:
”En kund öppnar en 200000 USD/JPY-position med insats 2 000 $. Marginalkravet för en sådan position är 1000 $. Om kundens saldo faller till $1000 får kunden ett margin call-meddelande. Fortsätter kundens konto falla ner till 200 $ stängs positionen till markedskursen.”

Ovanstående information frågor i de villor vilka under man öppnar sitt konto. Det är väldigt vanligt att operatörer har liknande bestämmelser. Detta är för att skydda investeraren samt för att undvika förluster som är större än insatt kapital.

Priser

Om vi jämför med andra operatörer vi skriver om här på sidan är Market.com’s minimumspreads inte riktigt på samma nivå som de bästa men de har även marginal ner till de sämsta. Spreaden varierar ganska mycket med volymen som volatiliteten i produkten du vill handla.

För att behålla positioner över natten betalar vi 1% vilket är bland de lägsta avgifterna vi stött på.

Handel med CFD i aktier krävs inget courtage utan endast spread. Som vi nämnt tidigare är denna lite högre än om vi handlar själva aktien direkt på börsen men här har du möjlighet att handla betydligt mindre positioner utan att det blir allt för dyrt med avgifter.

Handlar man inte aktivt eller har satt in pengar på 90 dagar tillkommer en inaktivitetsavgift på 5 USD/månad.

Rapportering av skatt

Eftersom Markets.com är en utländsk operatör rapporteras inget automatiskt till skatteverket. Detta är något som är upp till dig som privatperson att se till att din deklaration är korrekt.

Det finns funktioner som underlättar för detta. Undet “Account  Statement” hittar du de transaktioner genomförts på ditt konto. Där finns all information du behöver för att på ett korrekt sätt rapportera till skatteverket.

Kundeservice och öppnande av konto

Markets.com kundeservice kan nås dygnet rundt på vardagar via deras hemsida. Det är möjligt att komma i kontakt med dem genom svenskt telefonnummer. Du får dock räkna med att personen som svarar i telefonen inte kommer tala svenska. Kundeservice kan även nås via e-mail eller live-chat på hemsidan, vilket fungerar riktigt bra.

Själva processen att öppna kontot är både snabbt och enkelt. Man blir godkänd för handel direkt markets fått in identifikations- och dokumentationspapper som pass och kontoutdrag som visar adress. Har man öppnat ett demokonto kan man göra om detta till ett “riktigt” konto.

Just nu erbjuds 25 USD i bonus för att öppna ett konto. Något man får tillgång till redan innan man satt in pengar.  (dock för man sätta in så man har minst 100 USD på kontot för att handla). Självklart ställs krav på aktivitet för att få behålla bonusen. Inom 90 dagar ska vi ha omsatt motsvarande 10.000 USD för varje 1 USD. För att få vår bonus bör vi alltså omsatt 250.000 USD. Daytrading.se anser att man inte bör lägga något fokus på denna bonus.Risken är att man börjar “över-tradea” bara för att omsätta pengar och ta trades man normalt sett annars inte hade tagit. Det är bättre att tänka att om jag uppfyllt kraven för denna bonus så är det just detta. En “bonus”. I webtradern kan man följa omsättningen som utöver bonusen är ett bra sätt att hålla koll på sina volymer: http://www.markets.com/sv/pending-bonus-information

För att sätta in pengar på Markets.com kan du använda kreditkort, banköverföring, Web Money, m.fl. Som vanligt kan det tillkomma kostnader från din bank vid överföringar till utländska konton. Vid överföring över 2.500 USD Markets.com att stå för alla omkostnader. Överföring med VISA eller VISA debit card brukar normalt sett inte innebära några extra kostander. Dock kan det vara bra att dubbelkolla detta med sin bank innan man för över pengar.

Det är viktigt att överföring sker från kort eller konto med ditt namn på. Annars blir pengarna frysta.

Önskar man ta ut sina pengar kan man antingen få tillbaka dessa på sitt kort eller direkt till sitt bankkonto. Utbetalning till kort går fort men överföring till bankkonto kan ta några dagar. Markets.com tar inte ut någon avgift för överföringen men det är möjligt att din bank gör det.

Säkerhet för insättning

Safecap garanterar att kundernas pengar hålls separata från  Safecaps egna pengar i enlighet med EU’s finansforordning och MiFID via så kallade segregerade kundkonton. Det betyder att kundernas pengar i teorin inte ska drabbas vid en konkurs.

Privatkunders pengar står under cypriotisk lagstiftning som är EU baseret. Det innebär att i vissa situationer är dina pengar försökrade upp till €20.000.

Eftersom Safecap lyder under stränga EU-krav för att få erbjuda finansiella tjänster är det inget av ovanstående information som sticker ut.

Sammanfattning

Markets.com är en riktigt bra plattform. Speciellt för nybörjare. Allt är simpelt och lätt att förstå sig på och det går att handla med väldigt små positioner. Med verktyget webtraderen finns möjlighet att visa grafer och lägga till indikatorer på ett enkelt och överskådligt sätt. Allt flyter på bra och det krävs ingen superdator eller extremt snabbt bredband för att allt ska fungera bra.

Är man swingtrader och önskar hålla sina positioner över lite längre tid passar markets riktigt bra med sin låga avgift på 1%.

Eftersom Markets.com är en utländsk aktör måste man själv rapportera till skatteverket. Dock finns väldigt bra verktyg för att få fram den information man behöver.

Om man ser till spread är Markets.com inte riktigt i topp. Man ska dock komma ihåg att det ändå blir ganska billigt i slutänden då man inte betalar courtage och det faktum att man kan handla så lite som 1 aktie.

Är man nybörjare är det en extra trygghet att man inte kan förlora mer än insatt belopp. Har man dessutom bra koll på sitt konto kommer man aldrig vara nära att låta dessa margin calls komma för nära.

Vi rekommenderar att börja med att öppna ett demokonto. När du lärt dig några grundläggande funktioner kan du enkelt göra om detta till ett riktigt konto och börja handla.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Testa Markets.com

 

Preview av Markets.com:

Daytrading.se kan i vissa fall få provision och/eller betalning för annonsering av produkter eller företag som förekommer på hemsidan. Daytrading.se strävar dock efter100% objektivitet vilket innebär att vi inte visar något på hemsidan som vi inte står för. All information på hemsidan ska ses som underhållning och inte som finansiell rådgivning. Det är du själv som fattar beslut om dina pengar och daytrading.se kan inte hållas ansvariga för eventuella förluster.

 

Tags: ,
DEGIRO - anmeldelse

DEGIRO - anmeldelse

There is no excerpt because this is a protected post.

Så fungerar bonus hos brokers

Så fungerar bonus hos brokers

Många brokers försöker locka till sig kunder genom att erbjuda bonus på första insättningen. Denna bonus kan komma i många olika former. Det kan t.ex. vara 20% på din första insättning eller 150kr oavsett vilken summa du sätter in. Detta kan låta lockande men det ska absolut inte vara detta som…
Förtsätt läsa

Anmeldelse - Metatrader 4

Anmeldelse - Metatrader 4

There is no excerpt because this is a protected post.

IG - Anmälan

IG - Anmälan

Plattformen hos IG är som skräddarsydd för daytrading. Här får du både tillgång till avancerade grafer samtisigt som du handlar med låg spread i över  10.000 marknader. IG Group är noterat i London och de är en av världens största CFD-brokers. IG grundades av en man som heter Stewart Wheeler redan 1974. Han ville göra…
Förtsätt läsa

Ripple – en av de ledande kryptovalutorna

Ripple – en av de ledande kryptovalutorna

Ripple, eller XRP, tillhör de kryptovalutor som ökar allra mest och många anser att det bara är början. Detta har lett till att många har köpt Ripple och valutan steg därför med hela 36 000 % 2017. Målet med Ripple-tekniken är att göra överföring av valuta snabbare och själva valutan…
Förtsätt läsa