Trading i guld

Publicerad: 8. september 2015

Guldmarknaden kan nästan handlas dygnet runt (på de flesta handelsplattformar) på vardagar men inte på helger. Marknaden öppnar kl. 00:00 svensk tid natten mellan söndag och måndag och bortsett från den korta perioden 23:15 till 00:00 måndag-torsdag kan det handlas dygnet runt. En allmän åsikt har varit att guld är en säker placering om det är slagit på aktiemarknaden. Denna trend har dock avtagit senaste tiden.

Daytrading.se rekommenderar Markets för handel med olja, valuta och aktier Klicka här

Guldet är aktivt och rör på sig större delen av dagen. Mest aktivitet sker under perioden från 13:00 till 17:00 eftersom det är då den amerikanska marknaden vaknar till liv. Så vill du endast handla några timmar är detta klart den bästa tiden. Minst action hittar du oftast mellan 22:00 och 00:00. Nattetid rör sig guld ganska bra då den asiatiska marknaden är öppen då.

Guld kan t.ex. handlas via handelplattformen Markets. Här heter kontraktet “Gold”.

Läs mer om hur du handlar guld under grafen.


En av våra favoritstrategier i guld kan du läsa om i artikeln om “Fake Move”.

Denna strategi bygger på att priset rör sig snabbt upp eller ner och håller sig där en kortare tid (max 1-2 timmar) för att sedan dra sig tillbaka till utgångspriset. Det är detta vi utnyttjar om vi vill ta position.

Spread the love