Denna simpla strategi kan hjälpa din trading

Publicerad: 18. mars 2022

När aktiekurserna hoppar kraftigt upp och ner (som de gör just nu), kan det vara frestande att bara kasta sig in i marknaden. Men känslobaserad trading slutar ofta dåligt. Vi har därför tagit fram en simpel strategi som kan hjälpa dig med att “hålla tungan rätt i mun” – samtidigt som du kan komma med i stora kursrörelser.

Strategin kallas “Bullish eller bearish engulfing”, och just nu visar sig mönstret faktiskt i två amerikanska aktier, nämligen Rayonier och Henry Schein, som bägge kan handlas med hävstång på trading-plattformen Markets.com. Det finns därför möjlighet att testa strategin redan idag.

Längst ner i artikeln kan du se grafer med dessa två aktier. Men först måste vi beskriva strategin.

Inspiration

Denna artikel är blott tänkt som inspiration, det är inte en köprekommendation. Historisk avkastning är aldrig någon garanti för framtida avkastning. Kontrollera din risk och handla endast för pengar som du har råd att förlora.

Bullish engulfing-strategin

Med trading-strategier är det ofta “ju enklare desto bättre” som gäller. Detta är precis en sådan strategi och den kan ge dig en fantastisk avkastning om du kommer in rätt i marknaden.

Gör följande:

  • Hitta en marknad som trendar. Riktningen spelar ingen roll, strategin fungerar åt båda håll och på alla timeframes. I detta exempel har vi valt 4-timmars grafen på guld.
  • Lägg in indikatorerna Moving average, MA 20, (Glidande medelvärde) och Exponential moving average, EMA 8, (exponentiellt glidande medelvärde). I detta exempel är den gröna linjen MA 20 och den röda linjen EMA 8.
En starkt trendande marknad i guld.

Här kan du se att guldmarknaden trendar upp, guldpriset stiger alltså. När marknaden korrigerar, gör en pullback, i området av den gröna linjen, håller du utkik efter om det bildas ett bullish engulfing-mönster.

Bullish engulfing-mönstret indikerar en trendvändning och att marknaden potentiellt kan fortsätta uppåt. På guldgrafen ovanför har vi markerat ett bullish engulfing-candle med en pil.

Gå lång eller kort? Vi rekommenderar tradingplattformen Markets.comKlicka här

Här går du lång i marknaden (köper) OM nästföljande candle går över bullish engulfing-candlet, vilket det gör i detta fall. Du sätter din stop loss (en nivå där din position automatiskt stängs om den går emot dig) precis under bullish engulfing-candlet. Om nästföljande candlestick går under bullish engulfing-candlesticket är signalen inte längre valid och ska inte handlas.

När ska du ta vinsten?

Se videon nedan som förklarar strategin, bland annat när du tar vinsten. Videon är från en av lektionerna av vår kostnadsfria kurs “Kickstarta din daytrading”. Du kan läsa mer och anmäla dig till kursen här. I kursen lär du dig ännu fler nyanser när du ska handla med denna strategi.

Bli först med att få gratis trading-videos. Följ vår YouTube-kanalKlicka här

Två aktuella exempel

Det uppstår hela tiden bullish och bearish engulfing-mönster på börsen, på olika timeframes och olika marknader. Vi har hittat två aktuella exempel, där det kanske redan idag (18. mars 2022) uppstår en köpsignal, när marknaden i USA öppnar. Som alltid finns det ingen garanti för vinst. Men det är i alla fall en möjlighet för att testa strategin för småpengar, exempelvis via trading-plattformen Markets.com, där du kan köpa båda aktierna med hävstång.

Henry Schein

Henry Schein är en amerikansk distributör av läkemedel, bland annat vaccin, och finns i över 32 länder med mer än 19.000 anställda.

Nedanstående graf visar ett bullish engulfing-candle (dagsgraf). Enligt strategin är entry-kursen 87.24 USD. Stop loss: 85.47 USD. Bekräftelse av signalen kan komma redan när den amerikanska marknaden öppnar 14.30 svensk tid den 18 mars. Köp här.

Rayonier

Rayonier är ett amerikanskt skogsbolag som sysslar med hållbart skogsbruk, arealförvaltning, träprodukter och fastighetstjänster. Bolaget har bland annat 11 miljoner kvadratkilometer skog.

Nedanstående graf visar ett bullish engulfing-candle i grafen. Enligt strategin är entry-kursen: 41.81 USD. Stop loss: 40.72. Bekräftelse av signalen kan komma redan när den amerikanska marknaden öppnar 14.30 svensk tid den 18 mars. Köp här.

OBS: Om kursen inte handlas över bullish engulfing-candlesticket under handelsdagen 18 mars är signalen inte längre valid. Se också till att kontrollera att entry- och stop loss-kurserna ovan är korrekta och stämmer med din plattform. Kurserna kan variera något beroende på om du köper aktien som CFD-kontrakt eller som vanlig aktie.

Spread the love