PKS-oscillator

Publicerad: 28. juli 2015

PKS kallas även The Stochastic Slow. Det är helt enkelt en Stokastisk oscillator som är långsammare än en normal Stokastisk. Det går ut på att vi jämför stängningskursen med det prisintervall marknaden rört sig i senaste tiden. Aktien är svag om vi befinner oss i nedre delen av detta intervall och om priset är i den övre delen ser vi den som stark.

Den stokastiska oscillatorn rör sig mellan 0 och 100 och är normalt två linjer. Den första linjen kallas %K som ligger till grund för indikatorn och den räknas ut som vi beskrev ovan. Den andra linjen kallas %D och är ett glidande medelvärde av %K. Denna linje ser vi som den viktigaste av de två. Den ger ofta ganska säkra signaler.

Daytrading.se rekommenderar Markets för handel med olja, valuta och aktier Klicka här
Her ses forskellen mellem en hurtig stokastik oscillator (øverst), og en langsom PKS (nederst). Den langsomme har en væsentlig mere jævn linje, og det betyder, at den er mindre følsom over for udsving i markedet.
Här ser vi skillnaden mellan snabb och långsam.

Skillnaden mellan en snabb och långsam Stokastisk oscillator är att den långsamma har ett %k som är framräknat av ett glidande medlevärde. Det betyder att PSK-oscillatoren rör sig långsammare.

Stochastic oscillator togs fram av George C. Lane runt 1950 och är idag en av de mest använda indikatorerna.

 

Spread the love