Anders har en vinstprocent på 65% – Här är hans strategi

Publicerad: 10. januari 2023

Vi har tidigare skrivit om den danska tradern Anders Dall som gick från att vara undersköterska till professionell trader – och samtidigt tredubblade sin lön. Den strategi som Anders handlar med är relativt simpel och i denna artikel beskriver vi exakt hur den fungerar så att du också kan börja handla med den.

Anders Dall har utvecklat sitt handelssystem på egen hand och det bygger på indikatorn Pipnotic som han stiftade bekantskap med i vår kurs ”Lär dig att handla valuta med en kraftfull indikator”. Du kan också lära dig att handla med indikatorn genom att anmäla dig gratis till kursen.

Programvaran ritar en serie boxar som fungerar som stöd- och motståndsnivåer. Boxarna har en hög träffsäkerhet när det kommer till att hitta vändpunkter i marknaden och när Anders handlar med sitt system har han en vinstprocent på runt 65%. Han kombinerar boxarna med ytterligare en köpsignal som vi förklarar längre ner.

Anders handlar i första hand index och det är det tyska DAX-indexet, det brittiska FTSE100-indexet och de amerikanska indexen Dow Jones och Nasdaq100. Grafen nedan visar ett exempel på vad han letar efter. Klicka på bilden för att förstora.

Ovanstående exempel är från det brittiska FTSE100-indexet på 4-timmarsgrafen. Du kan se att några blå boxar har ritats in på grafen. De streckade blå boxarna är stödnivåer som redan har testats och därför har mindre sannolikhet för att fungera i framtiden, medan rutorna med heldragna linjer representerar stödnivåer (eller motståndsnivåer) som ännu inte har testats och därför har högre sannolikhet för att fungera bra som vändpunkter.

På grafen ovan ser du en stark stödnivå runt 7420-priset i FTSE100-indexet och om priset någon gång rör sig ner i denna box som är vid prisnivån 7405-7420 letar Anders efter köpsignaler. Detta då denna prisnivå kan förväntas fungera som en stödnivå.

Boxarna som visar stöd- och motståndsnivåer ritas av Pipnotic-programvaran på alla tidshorisonter. Inför varje handelsdag går Anders igenom följande grafer: Dagsgrafen, 4-timmarsgrafen, 1-timmarsgrafen, 30-minutersgrafen och 15-minutersgrafen. Han ritar sedan in alla boxar på dessa grafer och byter sedan till 5-minutersgrafen för att leta efter köp- eller säljsignaler.

För att avgöra när han ska gå in i en handel använder Anders ett så kallat “pin bar”, som är ett typ av candlestick. Bilden nedan visar hur ett pinbar-candlestick kan se ut när det antingen är “bullish” eller “bearish”, det vill säga grönt eller rött – eller uppåtgående och nedåtgående.

Ett pinbar-candlestick liknar lite ett häftstift. Tekniskt sett har det en liten “kropp” och en lång svans i ena änden som du kan se ovan. Läs denna artikel för att lära dig mer om candlesticks.

Ett bullish pinbar kan du se till höger på bilden ovan. Du kan här se att den gröna “kroppen” är liten, vilket betyder att öppningskursen och stängningskursen ligger nära varandra – och att stängningskursen var något högre än öppningskursen. Candlesticket visar också att priset under detta tidsintervall var betydligt lägre, men det slutade med att det gick upp igen. Detta kan tolkas som en bullish signal – det vill säga som ett tecken på att kursen kan gå upp – om man kombinerar det med andra faktorer som pekar i samma riktning.

Teamet bakom daytrading.se handlar själva med Anders strategi i index och du kan lära dig mer om systemet och mjukvaran genom att anmäla dig till denna gratiskurs.

Nedan kan du se ett exempel på en handel med Anders system. Det kommer från det brittiska FTSE100-indexet. En box har skapats av Pipnotic-indikatorn som visar en motståndsnivå i indexet runt 7504-7498 (markerad med en turkos box på grafen nedan). Om priset stiger i detta område kan du börja leta efter att korta marknaden om en säljsignal (Bearish pinbar) kommer. Klicka på bilden för att förstora.

Som du kan se på grafen ovan når priset precis 7499 och punkterar därmed boxen som markerar motståndsnivån. Vi går nu till 5-minutersgrafen, som visas ovan. Det skapas här omdelbart ett pinbar, vilket är vår säljsignal. När pinbaren har skapats, efter 5 minuter, kan du placera din säljorder strax under botten av candlesticket, exempelvis en poäng under, och du är nu redo att gå kort i marknaden.

Skärmdumpen ovan visar en situation där vi redan har gått in i handeln och där vi har placerat vår stop-loss och take profit. Ingångspunkten i handeln är markerad med den gröna linjen, och handeln är i plus. Stop loss och take profit är markerade med de röda streckade linjerna. Det slutade med att handeln vann, men hela 2,5 timmar gick innan den nådde take profit-nivån. Anders har några helt fasta stop loss- och take profit-nivåer, och dessa är:

  • FTSE 100 (UK100 på vissa plattformar)= Stop loss på 20 poäng. Take profit 10-12 poäng.
  • DAX (Germany40 på vissa plattformar)= Stopp loss på 60 poäng. Take profit 40 poäng.
  • Dow Jones (US30 på vissa plattformar). Stop loss på 100 poäng. Take profit 70 poäng.
  • Nasdaq100 (US Tech 100 på vissa plattformar)= Stopp loss på 60 poäng. Take profit 40 poäng.

Dessutom har den danske tradern ett antal fasta regler som han följer strikt:

  • Han handlar strategin både med och emot trenden när han handlar index.
  • Om han förlorar två trades i rad slutar han att handla för resten av dagen. Detta gör att han undviker så kallad “revenge trading”, vilket innebär att man gör irrationella affärer som inte följer ens system.
  • Han flyttar aldrig sin stop-loss.
  • Han får handla max två gånger i samma box, förutsatt att det kommer ytterligare ett pinbar i samma box.
  • Om han är i plus för dagen ändrar han ibland take profit-nivån på kommande positioner så han har möjlighet att fånga större vinster.

Anders använder programvaran MT4 för att handla, vilken är en plattform som kan kopplas till olika mäklare. Han använder en egenutvecklad mjukvara för att hitta pinbars, och denna mjukvaran samt Anders inställningar kan laddas ner här:

Pinbar programvara för MT4 (exe-fil)

Anders inställningar för mjukvaran

Om du är intresserad av att lära dig mer om själva programvaran Pipnotic och få rabatt på den, registrera dig för denna gratiskurs.

Om du vill veta mer om Anders Dalls strategi och sätt att handla på rekommenderar vi att du tittar på filmen nedan.

Spread the love