Bitcoin ger smocka till motståndarna. Redo för ny uppgång.

Publicerad: 10. augusti 2021

Bitcoin vägrar tydligen att slås ner. Varje gång den digitala valutan är nära att golvas stiger den med förnyad kraft och slår tillbaka.

Dessa dagar visar bitcoin återigen prov på sin kraft och har just brutit ett antal tekniska nivåer i uppåtgående riktning. Nu räknar flera experter med att nästa mål blir 51 000 dollar. (ca 10% från nuvarande pris).

Du kan handla bitcoin och andra kryptovalutor hos MarketsKlicka här


Det är först och främst politiska initiativ som varit motståndarna de senaste månaderna. Kina har förbjudit mining i landet (produktion av ny bitcoin) och samtidigt har amerikanska politiker hotat med skatter på delar av utvecklingen.

De senaste dagarna har dock amerikanerna lugnat sig angående skatter och samtidigt hittar kinesiska miners nya vägar. Detta har gett bitcoin ett nytt uppsving, och baserat på teknisk analys ser det nu riktigt bra ut för priset på bitcoin.

En teknisk motståndsnivå på cirka 40 000 dollar har brutits med stor kraft och samtidigt har bitcoin också för länge sedan lagt glidande medelvärde på 50 dagar bakom sig, samtidigt som 200-dagars glidande medelvärde nyligen har brutits.

“Nästa hinder är cirka 51 000 dollar”, säger teknisk strateg Katie Stockton från Fairlead Strategies till finansiella mediet MarketWatch.

Bitcoin kan köpas som CFD på många dedikerade handelsplattformar. På handelsplattformen Markets.com kan du t.ex. spekulera i prisutvecklingen med kontraktet som kallas “Bitcoin”. Här kan du köpa små fraktioner utan hävstång, enda ner till storlekar på 0,01. På så sätt kan de flesta vara med, även de som vill handla för mindre summor. Som alltid med kryptovaluta måste man dock vara redo för stora fluktuationer längs vägen i båda riktningarna.

Titta på videon nedan om hur du köper bitcoin via Markets.

Hos trading-plattformen Markets.com kan du exempelvis spekuluera i kursutvecklingen med kontraktet som heter “Bitcoin”. Hos Markets kan du också spekulera i andra stora kryptovalutor som Ethereum (ETH) som också stiger kraftigt i dessa dagar.

Spread the love