Risk för korrektion. Så kan du trada nedgången.

Publicerad: 17. augusti 2021

Den amerikanske daytradern Larry Pesavento ser just nu en risk för en korrektion i den amerikanska aktiemarknaden. Han har också ett förslag på hur du kan handla korrektionen med en relativt liten risk.

Larry baserar sina förutsägelser på teknisk analys, och just nu ser han möjlighet för att korta S&P 500-indexet (också kallat USA 500) med en stop loss runt gårdagens topp.

Det vill säga att entry ligger omkring kurs 4470 USD och stop loss omkring 4482 USD.

Preliminär target är gårdagens botten (cirka 4427 USD). På detta sätt får du en fin risk/reward. Men om den botten bryts så förutspår Larry Pesavento att marknaden kommer att gå betydligt längre ner.

I videon nedan berättar Larry om sin strategi. Videon spelades in igår kväll (16 augusti) amerikansk tid, men marknaden har inte rört sig så mycket än, så strategin är fortfarande valid.

Om du handlar strategin på trading-plattformen Markets ska du leta efter indexet som kallas USA 500. Det har en hävstång på 1:20, så din avkastning gångras på detta sätt med 20 (det gör naturligtvis också din eventuella förlust). Se eventuell denna video där vi visar hur du kortar USA 500 på Markets.

Det är också möjligt att korta Nasdaq och Russel enligt Larry Pesavento. Men som alltid finns det inga garantier i trading.

Larry Pesavento är en känd amerikansk daytrader som har handlat i över 40 år.

Du kan i övrigt lära dig daytrading med hjälp av våra kurser. Se vårt kursutbud här.

Spread the love