Bitcoin vid kritiskt vägskäl

Publicerad: 21. februari 2023

Just nu befinner sig kryptovalutan bitcoin vid en avgörande nivå där kursen vid flera tillfällen de senaste dagarna nosat på 25000 USD. Denna nivå är kritisk då det är en betydande topp som sattes i augusti förra året. Kursen står just nu och väger om den ska bryta igenom eller inte.

Ingen vet säkert var bitcoin ska men när världens största kryptovaluta väl väljer riktning kan det ofta gå snabbt. Om det blir ett utbrott på uppsidan kan nivåerna på bilden nedan komma att agera motståndsnivåer i framtiden (se de röda boxarna):

Som du kan se på bilden ovan är nivåerna runt 31000-34000, 36000 och 43000-45000 USD områden att hålla koll på. Om kursen bryter ut och senare når dessa nivåer kan det eventuellt vara relevant att ta sin vinst, eller gå kort bitcoin.

Om du är bullish bitcoin men kursen väljer att falla tillbaka från nuvarande nivåer kan det vara intressant läge att köpa upp på runt 21000-20000-nivån (se boxarna på bilden ovan).

Mjukvaran som används ovan tecknar supply and demand-områden, vilka är nivåer på grafen där kursen har större sannolikhet att vända. Om du vill lära dig att handla med indikatorn rekommenderar vi vår gratis kurs Lär dig att handla valuta med en kraftfull indikator (indikatorn fungerar även till kryptovaluta, råvaror, aktier och index).

Daytrading.se rekommenderar Markets för handel med olja, valuta och aktier Klicka här

Andra bullish signaler

Tidigare i februari bildade bitcoin ett så kallat gyllene kors på dagsgrafen. Detta anses vara en bullish signal som uppstår när glidande medelvärde 50 korsar upp över glidande medelvärde 200. Se bilden nedan:

Man kan också argumentera för att en så kallad huvud-skuldra-formation har bildats (och att ett utbrott nästan bekräftats):

Du kan köpa riktiga bitcoin hos nätmäklaren eToro som är en EU-reglerad nätmäklare med mer än 30 miljoner användare. Läs mer här.

Spread the love