Bra köpläge i kaffe-futures

Publicerad: 27. september 2016

Av Peter Arendt, professionell trader

Jag har länge haft Coffee futures (handlas i New York) som ett spännande handelsobjekt. Coffee avslutade förra vecka svakt vilket jag ser som ett bra läget att komma in i en långposition. Långsiktigt ser Coffee nämligen riktigt stabilt ut och enligt mig ska vi se en lång uppåtgående trend.

Du kan handla Coffee hos Markets.com. Där heter kontraktet Coffee.

Teknisk analys
På veckografen nedan ser jag helt till det långsiktiga priset på Coffee. Senaste veckan steg Coffee till 160 dollar för att sedan falla tillbaka till 150 dollar. I skrivande stund handlas Coffee till 153 dollar vilket ser ut att vara ett bra läge att komma in och fortsatt ha ett mål på 170 dollar med bra risk/reward.

Aktueltl pris är 153 dollar. Jag gick lång redan på 121 dollar med mål på 170 dollar. Har du inte köpt ännu finns nu enligt mig en bra möjlighet att komma in nu efter en svag vecka. Stop kan förslagsvis läggas på 147 om du går in nu. Jag flyttar upp min stop från 129 dollar till 139 dollar. Jag säkrar därmed upp en bra vinst på min position från 121 dollar. Anmärkning: Jag är själv lång Coffee futures vid analysens tidpunkt.
Aktuellt pris är 153 dollar. Jag gick lång redan på 121 dollar med mål på 170 dollar. Har du inte köpt ännu finns nu enligt mig en bra möjlighet att komma in nu efter en svag vecka. Stop kan förslagsvis läggas på 147 om du går in nu. Jag flyttar upp min stop från 129 dollar till 139 dollar. Jag säkrar därmed upp en bra vinst på min position från 121 dollar.
Anmärkning: Jag är själv lång Coffee futures vid analysens tidpunkt.

I vår uppåtgående riktning har vi ett motstånd på 160 dollar vilket är toppen från förra veckan. Ett brott genom 160 dollar skulle bekräfta vår uppåtgående trend och vi kan fortsätta upp mot nästa motstånd som också är vår target – 170 dollar. Vid brott genom 170 dollar siktar vi på det långsiktiga målet som är toppen från 2014 på 225 dollar.
I nedåtgående riktning har vi stöd vid 147 dollar. Ett brott under denna nivå är ett svaghetstecken så vi lägger därför vår stop precis under. Dock anser jag uppåttrenden vara intakt tills vi bryter under stödet vid 135 dollar.

De tekniska indikatorer som backar upp min teori om köpläge är följande: Vårt 20 veckors glidande medelvärde har brutit upp genom 50 veckors glidande medelvärde. Detta ger oss ett ”Golden Cross”. Detta ser vi som ett tecken på långsiktig vändning till uppåtgående trend. Som ytterligare bekräftelse ser vi både RSI och MACD över mittlinjen och både visar en uppåtgeånde tendens. Ett tecken på uppåtgående trend med stigande styrka.

Coffee på veckografen
Coffee på veckografen

arendt-mini

Trader Peter Arendt sammarbetar med daytrading.se. Han skriver analyser av aktier, forex og råvaror. Se mer på Peter Arendts sida : www.minagro.dk

Spread the love