Danske Bank-aktien ser lovande ut

Publicerad: 11. mars 2021

Av Peter Arendt, professionell trader

Danske Bank-aktien drabbades hårt av penningstvättsskandalen i 2017 men är idag i en bestämd och långsiktig upptrend. Således testar aktien i dagarna en viktig topp- och motståndsnivå i uppåtgående riktning. Om kursen bryter igenom denna viktiga nivå ser det lovande ut för aktien, tekniskt sett. Detta betyder inte att aktien ska tillbaka till de prisnivåer som rådde för tre år sedan. Men aktien har en bra stigningspotential och ser ut att vara en bra investering.

Handelsstrategi

Aktuell kurs är: 123 DKK

Jag köpte Danske Bank-aktien tillbaka i maj 2020 då den bröt igenom ett gammalt motstånd på 85 DKK. Upptrenden, som aktien befinner sig i, håller nu på att bekräftas med ett nuvarande brott över toppen och motståndet på 123 kronor. Målet för mitt köp från den tiden har jag fortfarande upp till 200 kronor, medan förlust och säljstopp (stop loss) för aktien kan sättas vid brott under 95 kronor.

Daytrading.se rekommenderar Markets för handel med olja, valuta och aktier Klicka här

Teknisk analys

I 2017 var Danske Bank-aktien uppe i en kurs på nästan 260 DKK. Efter dess påbörjades en kraftig nedgång för den tidigare ”säkra” investeringen som aktien ansågs vara. Nedgången innebar att aktien i mars förra året nådde en lägsta nivå på endast 68 kronor. Vi måste gå tillbaka till finanskrisen 2007/2008 för att hitta så låga nivåer i aktien.

Sedan dess har aktien stigit igen. Det första tecknet på en uppgång och min första köprekommendation på aktien kom i maj 2020, då aktien bröt över en motståndsnivå på 85 kronor. Denna köprekommendation är intakt idag när aktien handlas runt 123 DKK i skrivande stund.

I uppåtgående riktning är det motstånd för aktien vid just 123 kronor – en topp som skapades innan Coronakrisen tillbaka i februari 2020. Ett brott över denna topp- och motståndsnivå kommer att bekräfta den uppåtgående trenden och därmed skapa en ny signal att köpa aktien. Eftersom Danske Bank-aktien testar denna motståndsnivå här och nu, håller jag extra koll på aktien just nu.

Om den bryter igenom sätter jag en riktkurs på aktien till en kursnivå tillbaka i 2018 till 200 kronor. I nedåtgående riktning finns det stöd för Danske Bank-aktiens nya upptrend på 95 kronor. Därför är det också möjligt att sätta en relativt tight stop loss i förhållande till vinsten som kan jagas uppåt. De tekniska indikatorerna MACD och RSI har börjat peka uppåt och stöder därför att Danske Bank-aktien ska fortsätta att stiga från nuvarande nivå.

Peter Arendt är en professionell trader från minagro.dk. Peter samarbetar med daytrading.se. Han levererar analyser av aktier, forex och råvarupriser. Peter Arendt erbjuder också coaching till nya investerare och traders som vill lära sig mer om du de kan optimera deras portföljer och hantera risk bättre.

Daytrading.se: På handelsplattformen Markets kan du spekulera i kursutvecklingen i Danske Bank-aktien och många andra aktier och marknader. Du kan bl. a handla aktien som CFD-kontrakt med 5 gånger hävstång.

Gå med i vår Facebook-grupp - Svenska daytradersKlicka här
Spread the love