H&M nära köp

Publicerad: 18. augusti 2016

Av Peter Arendt, daytrader

Flera har bett om en analys av H&M. Jag kommer nu därför göra en analys med förslag på rätt läge att köpa in sig. Aktien rör sig i en perfekt fallande trend av lägre toppar och lägre bottnar. Men om vi kompletterar med tekniska indikatorerna finns trevande tecken på trendbrott uppåt. Det är dock för tidigt att köpa aktien idag. Jag kommer att invänta att senaste högsta ska tas ut.

Med Markets kan du spekulera i kursfall med hävstång Klicka här

Handelsstrategi

Nuvarande priset är 269 kronor. Köp som en långsiktig investering med köpa över 285 kronor och stoploss på 234 kronor (248 om du känner att du vill ha en tightare stop) Komplettera med fler aktier vid utbrott över 305 kronor. Som långsiktigt mål har jag topparna från 2015 på cirka 370 kronor.

Teknisk analys

Aktien befinner sig i en tydligt nedåtgående trend med fallande toppar och lägre bottnar – Se veckografen ovan. Denna vecka kan vi se att aktien ännu en gång slagit i taket av trendkanalen och närmat sig 50 veckors EMA.

Denna vecka handlas aktien i 285 kr som kommer agera vårt motstånd för att bryta trenden nedåt. Kan vi ta ut detta motstånd finns det mer uppsida i aktien.

Daytrading.se rekommenderar Markets för handel med olja, valuta och aktier Klicka här

Redan nu kan vi se att det finns små tecken på att det kan vara dags att bryta den nedåtgående trenden. Vi har t.ex. en positiv divergens av både RSI och MACD. Vi ser att även om aktiepriset gått i en nedåtgående trend har RSI inte gjort lägre bottnar sen början av 2016. Detta är ofta ett tecken på att en trend är på väg att vända.

Men först vid brott ovanför den tidigare nämnda motstånd på 285 kronor, vet vi att trenden har vänt upp. Därför blir min rekommendation att vänta tills vi tagit ut denna motståndsnivå innan köpa av aktien.

Om den nedåtgående trenden forsätter – det vill säga 285 kronor är inte tas ut – så hittar vi vårt första stöd vid 248 kronor och efter detta på en så låg nivå som 234 kronor.

Min rekommendation är att köpa vid brott av 285 kronor vid bekräftat trendbrott. Vi har fått en del små signaler för att detta skulle vara ett troligt händelseförlopp.

Daytrading.se rekommenderar Markets för handel med olja, valuta och aktier Klicka här

arendt-mini

Peter Arendt sammarbetar med daytrading.se. Han skriver analyser av aktier, forex og råvaror. Se mer på Peter Arendts sida : www.minagro.dk

Spread the love