Indikator: Bitcoin i signifikant upptrend

Publicerad: 25. oktober 2023

Bitcoin har varit tyst under en lång tid men den senaste tiden har den odödliga kryptovalutan vaknat ur sin slummer. Bitcoins värde har ökat med cirka 20 procent under de senaste 14 dagarna.

Den plötsliga kursuppgången har fått ett antal indikatorer att blinka grönt, bland annat den så kallade BTI-indikatorn, utvecklad av Coindesk för att förutspå priset på Bitcoin.

I förrgår ändrade indikatorn färg från ljusgrön till mörkgrön, vilket signalerade en “Significant uptrend” i Bitcoin. Detta skedde ungefär samtidigt som Bitcoin passerade 35 000 dollar i värde.

Den positiva trenden beror delvis på att det snart troligtvis kommer att vara möjligt att investera i en så kallad Bitcoin spot ETF, vilket kommer att göra det ännu enklare för privata och institutionella investerare att köpa in sig i den stora kryptovalutan. På så sätt går Bitcoin direkt till motattack mot sin något nördiga investeringsbild.

Daytrading.se rekommenderar Markets för handel med olja, valuta och aktier Klicka här

Hittills har början på en sådan ETF stoppats av olika regleringar, men nu finns det tecken på att det kommer att ske, vilket kan leda till att priset på Bitcoin tar fart.

I ett uttalande till CoinDesk förutspår Jack Tan från kryptoplattformen Woo Network att detta bara är början på en ny bullrun i Bitcoin.

“Bitcoin befinner sig i en fas där den förnekar tyngdlagen och kan nå 75 000 dollar under de kommande månaderna. Den plötsliga prisökningen är bara en försmak av vad som kommer att hända om ETF:er faktiskt godkänns”, konstaterar Jack Tan.

Det råder ingen tvekan om att en ETF på Bitcoin skulle vara positiva nyheter, men frågan är hur mycket optimism som redan är inprisad i värdet på Bitcoin.

Det har tidigare visat sig att en positiv hype mycket snabbt kan vända om förhoppningarna inte infrias eller om stora investerare försöker dra nytta av de stora ökningarna för att sälja ut massivt.

Om du vill rida på de kortsiktiga vågorna i priset på Bitcoin kan du göra det med så kallade CFD-kontrakt. Till exempel på handelsplattformen AvaTrade, där kontraktet för bitcoin kallas BTCUSD. Kontraktet har hävstångseffekt 1:2. Spread och räntor anges i kontraktet.

Ovan ses prisutvecklingen för Bitcoin de senaste månaderna. Den klassiska kryptovalutan har fått ny fart. Bland annat har rykten om en bitcoin-ETF baserad på Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fått valutan att stiga.

Spread the love