Kopiera storinvesterare från Stockholm

Publicerad: 22. mars 2024

Ingvar Rueckemann är en framgångsrik investerare boende i Stockholm, som har etablerat sig som den mest följda “svensken” på handelsplattformen eToro, med nästan 4,000 följare. Genom åren har Ingvar överträffat index, och dessutom till en låg risk. Du kan enkelt kopiera Ingvars handel på eToro, helt gratis med endast en knapptryckning.

eToro kan liknas vid ett Facebook för investerare och traders och plattformen växer snabbt Sverige. Ingvar Rueckemann är från Tyskland men bor och arbetar i Stockholm sen flera år tillbaka. På sin profilsida beskriver sig toppinvesteraren sig själv som lönsam, tillförlitlig och konsekvent. Han karakteriseras av en låg riskprofil och med en fast beslutsamhet att slå marknaden. I skrivande stund förvaltar Ingvar över 5 miljoner amerikanska dollar.

eToro möjliggörs enkel kopiering av Ingvars handelsstrategier. Du klickar endast på den gröna “Kopiera-knappen” uppe i högra hörnet (se bilden ovan), sen sker all handel automatiskt. eToro erbjuder courtagefri aktiehandel och möjligheten att handla aktier i fraktioner, vilket bidrar till plattformens snabba tillväxt i Sverige. Den är dessutom helt kostnadsfri att använda.

Utöver att följa Ingvar har användare möjlighet att utforska och kopiera andra framstångsrika investerare och traders på eToro. Den näst mest kopierade på hela plattformen, med över 15,000 följare, är faktiskt Daytrading.se’s medgrundare, dansken Christian Jain Kongsted. Hans användarnamnnamn på eToro är “CPHequities” vilket kan ses på bilden nedan:

Vid valet av vem du ska kopiera är det viktigt att titta på hur respektive investerare har presterat över tid och hur stor drawdown de har haft. Drawdown är den procentuella minskningen från en högsta punkt till en lägsta punkt i en investeringsportföljs värde under en given tidsperiod.

Du kommer att upptäcka att vissa användare kan uppvisa en portfölj med närmare 1000% avkastning och det kan spontant verka frestande att kopiera en sådan portfölj. Men det du oftast kommer att upptäcka är att de är tungt viktade mot högriskinstrument som exempelvis kryptovaluta. Därför är det avgörande att noggrant undersöka varje investerares historik och riskprofil innan du fattar beslutet att kopiera dem.

>>> Skapa ett konto på eToro

Spread the love