Rapportsäsong – Handla med denna trading-strategi

Publicerad: 1. februari 2023

Det är rapportsäsong, vilket gör att det kan bli stora rörelser i bolag som överraskar analytikernas förväntningar. Visste du att det finns en kraftfull och simpel trading-strategi som du kan handla med vid dessa tillfällen? I denna artikel får du veta mer om strategin samt inspiration till aktier att titta närmare på.

Strategin kallas PEAD-strategin och vi har tidigare skrivit om den här på daytrading.se. Läs hela artikeln här.

I korthet går den ut på att handla bolag som överraskar positivt vid rapport och gör ett stort hopp i aktiekursen. När detta sker visar en mängd studier att kursen ofta tenderar att fortsätta stiga i flera månader efter rapporten. Rapporten är här en katalysator för en trendstart. Se exempel nedan:

Aktien är amerikanska Twilio och grafen visar kursutbrottet på rapporten från februari 2018. Den första pilen visar rapportdagen och en stor kursstigning på ca. 40%. Många känner att det rent mentalt är svårt att köpa en aktie som redan har stigit så mycket. Men PEAD-strategin visar att det ofta lönar sig då denna stigning är en indikation på att en ny (eller fortsatt) trend kommer att ske. Efterföljande steg denna aktie enormt och var som mest uppe med nästan 1000% från kursutbrottet på rapportdagen.

På daytrading.se har vi genomfört egna tester av denna strategi. Vi har tittat tillbaka 20 år i tiden och utifrån denna data kommit fram till de optimala värdena att använda sig av när man handlar med strategin. Det vi bland annat har tittat på är:

  • När du ska köpa aktien
  • Hur länge du ska äga aktien
  • Hur stor kursstigningen ska vara på rapportdagen för att aktien ska få köpas
  • Ett trendfilter för när du får handla och inte

Om du hade handlat med hjälp av denna strategi hade avkastningen sett ut följande:

Den orange linjen är PEAD-strategin och den blå utvecklingen i S&P 500.

I vår gratis kurs Kickstarta din daytrading ger vi dig de exakta värdena för denna strategi. Vi visar också hur du med hjälp av en gratis aktie-scanner kan hitta de bästa av dessa möjligheter, snabbt och enkelt. Läs mer och anmäl dig till kursen här.

Inspiration

Du kan också gå ut redan nu och börja hitta trading-möjligheter med PEAD-strategin. I rapportsäsonger kommer det en massa rapporter dagligen och det uppstår någon tradingmöjlighet nästan varje dag. Nedan ser du ett urval av några amerikanska och svenska bolag som redovisar rapport denna vecka. Kanske överraskar någon av dem förväntningarna?

1 feb:

Meta Platforms, USA, årsrapport

2 feb:

Evolution – Sverige – årsrapport

Alphabet – USA – delårsrapport

Apple – USA – Delårsrapport

3 feb:

Peab – Sverige – årsrapport

Amazon.com – USA – årsrapport

Du kan också prenumerera på signaler från vår Alpha-indikator. Här får du ett mail när indikatorn upptäcker en tradingmöjlighet. Läs mer och anmäl dig här.

Spread the love