Svenske tradern Kristjan Kullamägi i Chat With Traders

Publicerad: 1. mars 2021

Den svenske tradern Kristjan Kullamägi gästade det senaste avsnittet av podcasten Chat With Traders (avsnitt 212). Jag har lyssnat på många avsnitt av denna lysande podcast men tror bestämt att Kristjan är den första svensken att medverka.

Kristjan har gjort en otrolig tradingresa då han 2011 började med relativt litet konto. Idag handlar han uteslutande på den amerikanska aktiemarknaden där han har realiserat 10-tals miljoner dollar i vinst.

Kristjan var i slutskedet av sin utbildning inom Biomedical laboratory science när han fick upp ögonen för trading. Han hoppade då av utbildningen och gick in 100% för att lära sig att trada. Den första tiden brände han flera konton innan han började få framgång.

Jag rekommenderar alla att lyssna till podcasten med Kristjan. Han är otroligt inspirerande att lyssna på då han gick in i tradingen med sådan bestämdhet. Och trots att han först brände flera konton så fortsatte han. Han berättar i podcasten om att varje gång pengarna tog slut så lärde han sig något nytt.

Efter ett tag fann Kristjan ett par strategier som funkade för honom och det är dessa han sedan dess har handlat med och blivit expert på. Han har flera videos på sin YouTube-kanal där han sänder live och berättar om dessa strategier!

Bli först med att få gratis trading-videos. Följ vår YouTube-kanalKlicka här

En del i Kristjans framgång tror jag just beror på att han i lång tid har hållit sig till ett par, kraftfulla och tidlösa strategier. Man kan höra när han pratar om dessa att han känner till alla deras nyanser och han berättar om hur han studerat otaligt antal grafer med dessa mönster. Han nämner att han är expert på att göra entrys men också (lite skämtsamt) att han är usel på att göra exits och att många av hans tradingvänner väljer att ta position i marknaden när Kristjan gör exit. Detta tycker jag både är komiskt och sympatiskt att dela med sig av, med tanke på den framgång han har haft.

När Kristjan får frågan om varför han tror att han har lyckats som trader när så många andra misslyckas, svarar han: enkelhet. Han har prioriterat att skala bort onödiga saker och valt att fokusera på det som gör skillnad i trading. Detta tror jag är extra viktigt att tänka på idag när det finns så extremt mycket information och åsikter om marknaden överallt.   

Därmed inte sagt att det varit lätt. Han nämner att han i början av sin tradingkarriär läste på otroligt mycket, främst under helgerna. Kristjan verkar också ha ett fokus på att hela tiden bli bättre och skala upp sitt tradingkonto. Detta var en av anledningarna till han efter en tid gick från daytrading till swingtrading.

Men nuförtiden läser han inte lika mycket och istället lägger han fritiden på att göra andra saker, som att spela datorspel.

Slutligen, en sak jag verkligen uppskattar är hur generös Kristjan är med att dela med sig av sina lärdomar och strategier. Han har en hemsida där han har beskrivit vilka strategier han använder och var han gör exit m.m. Titta gärna hans hemsida:

https://chartsandstories.com/

Det finns mycket mer jag skulle vilja ta upp men det är bättre att du bara tar och lyssnar på avsnittet:

/Robin

Daytrading.se rekommenderar Markets för handel med olja, valuta och aktier Klicka här
Spread the love