Var som en advokat när du tradar

Publicerad: 7. december 2020

Ett tips jag hörde en trader säga en gång var:

Du ska vara som en advokat när du tradar. Du ska lägga fram bevis som försvarar varför du tror att marknaden ska i en viss riktning.

Jag började strax därefter att göra detta i praktiken. Jag skrev helt enkelt in mitt case på grafen och letade efter bevis som jag föreställde mig skulle övertyga en jury.

Jag gick även in i åklagarrollen och letade anledningar till varför det kunde vara tvärtom till det jag trodde och skrev in de signaler som talade emot.

Denna metod visade sig fungera riktigt bra så därför har jag fortsatt med att implementera den i min trading. Den tvingar mig till att motivera “högt” varför jag tror något, samt att den tvingar mig till att se marknaden från det andra perspektivet, vilket minskar risken för att jag blir förblindad av övertygelse.

Nedan kan du se en graf som jag har antecknat på.

Om du inte redan gör detta uppmanar jag dig till att testa. En annan fördel är att det blir lättare att hålla huvudet kallt när traden tillfällligt går emot dig då du ser varför du tog traden från början. Självklart bygger det på att man tradar på en lite högre timeframe så man har tid att skriva in allt.

Så här utvecklade sig förresten kursen senare och det hade nog funnits tillfälle att hitta en ingång på en lägre timeframe. Dessvärre hade jag inte tid att ta denna trade, men så är det ju ibland.

/Robin

Spread the love