Teknisk mål för olja: 70 dollar

Publicerad: 20. september 2016

Av Peter Arendt, professionell trader

I en tid där oljepriset pressas måste man se till det större perspektivet. På lång sikt är möjligheterna nedåt begränsade. Det finns dock ingen begränsning uppåt. Nedan tänker jag argumentera varför jag tycker att den tekniska setupen ser perfekt ut för $70. Mitt argument grundar sig i Fibonacci`s korrektionsnivåer och traditionell analys som t.ex. formation huvud-skuldra.

Daytrading.se rekommenderar Markets för handel med olja, valuta och aktier Klicka här
Som en långsiktig affär letar vi efter ett uppbrott från 53 dollar med target på 70 dollar och stop på 45 dollar.
Som en långsiktig affär letar vi efter ett uppbrott från 53 dollar med target på 70 dollar och stop på 45 dollar.

Som vi kan se i grafen nedan har brent, från sommaren 2014 till januari 2016, gått från 115 dollar ända ner till 27 dollar. Efter en liten uppgång under 2016 har vi nu kommit ner till 53 dollar. Vi hittar nu en fibonacci nivå på 23,60%. Enligt Fibonacci`s teori om korrektioner så ska nästa nivå vara 60 dollar. Efter detta hittar vi nästa nivå på 70 dollar vilket motsvarar Fibonacci-korrektion på 50%. Därför har jag satt ett långsiktigt mål för oljepriset på 70 dollar. Ett pris jag tror vi når under 2017.

Brent Oil
Brent Oil

Detta är något vi får bekräftat av andra indikatorer. Det ser ut som vårt 20 veckors glidande medelvärde är på gång att bryta igenom 50 veckors glidande medelvärde. Om detta skulle inträffa uppstår ett ”Golden Cross” Vilket är ett tecken på att vi är på väg mot en långsiktig vändning. Vi har dessutom positiv divergens i både RSI och MACD. Det betyder att RSI och MACD sedan 2015 har visat stigande bottnar, samtidigt som prisgrafen uppvisat fallande bottnar. Positiv divergens är också ett tecken på att en vändning är på gång.

Med andra ord förväntar jag mig att olja kommer ha en uppåtgående trend kommande månaderna. Jag har satt ett mål på 70 dollar. Detta mål förväntar jag mig uppnås under 2017. Först ska vi se till att bryta genom motståndet på 53 dollar.


arendt-mini

Peter Arendt sammarbetar med daytrading.se. Han skriver analyser av aktier, forex og råvaror. Se mer på Peter Arendts sida : www.minagro.dk

Spread the love