Trading-robotar: Dark Moon och Tamaki Trader

Publicerad: 16. februari 2024

Det är spännande att använda trading-robotar – så kallade Expert Advisors – till din trading. Robotar kan hjälpa dig med disciplin i din handel och besparar dig för mycket skärmtid

Robotar kan tjäna dig väl under en period, men någon gång kommer du att upptäcka att marknaden förändras och att inställningarna i din robot behöver uppdateras eller ändras helt.

Det finns dock många goda skäl att installera robotar och experimentera med deras inställningar. Expert Advisors kan göra dig mer medveten om din egen handel och hjälpa dig under goda tider.

Du kanske också vill läsa den här artikeln om: Hur man använder handelsrobotar och installerar Expert Advisors.

I det följande beskriver vi robotarna Dark Moon och The Tamaki Trader.

Inställningar för populära robotar

En av de mest populära gratisrobotarna på mql5 heter Dark Moon och kan laddas ner här. Du kan se en avkastningsgraf från den nedan:

I grund och botten handlar roboten med ett så kallat grid-system. Detta innebär att om en position går emot Dark Moon, kommer den helt enkelt att öppna en annan position i samma riktning med en ännu större insats. Detta händer om och om och om igen, och på detta sätt hoppas roboten att vinna tillbaka alla pengar den förlorade om marknaden bara vänder lite. Det är uppenbarligen en mycket effektiv, men också extremt riskabel metod som snabbt kan krascha ditt konto.

Daytrading.se rekommenderar Markets för handel med olja, valuta och aktier Klicka här

Som utgångspunkt kommer roboten i slutändan att öppna 50 affärer i varje riktning. Eftersom CFD-handel i allmänhet är belånad kommer det att krävas en mycket, mycket stor insättning på ditt handelskonto för att förhindra att kontot kraschar. Och även med en mycket stor insättning kan kontot i slutändan misslyckas ändå (eftersom marknaden kan fortsätta att falla bortom de 50 öppna affärerna).

Konsekvensen blir då en mycket stor förlust.

För att minska risken för stor förlust har vi därför ändrat om i strategin. Följande set-fil för Dark Moon testades under perioden 2 januari till 10 november på EURUSD-valutaparet EURUSD på ett 5-minuters diagram. Startpunkten är 0,01 lot och set-filen tillåter endast 10 öppna affärer i varje riktning. Under testperioden hamnade insatsen på 0,07 lot (7 gånger mer än startpunkten) via grid-systemet.

Avkastningen var som följer:

Avkastning från 2 januari 2023 till 10 november 2023 med hjälp av de set-files som du får om du går vidare till den andra delen i någon av våra kurser.

Handelsrapporten var som följer:

Avkastning från 2 januari 2023 till 10 november 2023 med hjälp av de set-files som du får om du går vidare till den andra delen i någon av våra kurser.

Observera att resultaten kan vara helt annorlunda under andra perioder. All handel sker på egen risk och historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Du får Setfile kopplad till ovanstående avkastning om du deltar i någon av våra kurser och går vidare till kursens andra del. (Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Daytrading.se tillhandahåller inte support för Dark Moon eller denna setfile)

Om du har några frågor om Dark Moon kan du kontakta utvecklaren via mql5 här. Daytrading.se har inget att göra med Dark Moon.

Ladda ner The Tamaki Trader

Tamaki Trader är utvecklad av daytrading.se för att handla på MT4 i två valutapar: USDJPY och GBPJPY. Den handlas på ett 1-minutersdiagram eller ett 5-minutersdiagram. Tamaki Trader använder inte grid eller martingale och maximalt två affärer öppnas per session.

Avkastning för Tamaki i USDJPY på ett 1-minutersdiagram för perioden 30 april 2021 – 23 november 2023 med följande setfile.

Tamaki Trader utnyttjar en ränteskillnad mellan den amerikanska dollarn och den japanska yenen. Denna räntedifferens har använts av storbanker i åratal för att tjäna pengar, och metoden kallas “the yen carry trade”. Detta innebär att det finns en positiv räntevinst varje natt bara genom att hålla denna handel över natten. Med vissa mäklare betyder det att du INTE behöver betala swap över natten för att hålla din handel (swap = 0). Med andra mäklare får du faktiskt betalt varje natt (positiv swap) bara för att hålla en handel i USDJPY.

Rapporten för Tamaki Trader under perioden för ovanstående graf, motsvarande perioden 30 april 2021 – 23 november 2023 med följande setfile. Tamaki handlar varje fredag i bästa fall (Ett glidande medelvärde kan förhindra en handel). Flera affärer kan göras samtidigt. I genomsnitt varar en trade cirka 10 dagar.

Tamaki Trader fungerar endast så länge licensen inte har löpt ut. Längden på din licens kan ses i det övre vänstra hörnet (max. 6 månader) när Tamaki infogas i graffönstret i MetaTrader 4.

Vi rekommenderar att du slutar använda Tamaki Trader minst några veckor innan licensen löper ut.

>>>>>>>>> LADDA NER TAMAKI TRADER-ROBOTEN /(Du får en aktiv nedladdningslänk om du går vidare till den andra delen i en av våra trading-kurser.

Du får en aktiv nedladdningslänk till Tamaki Trader om du går vidare till den andra delen i en av våra trading-kurser.
Daytrading.se rekommenderar Markets för handel med olja, valuta och aktier Klicka här

Så laddar du upp en set-file till din Expert Advisor

När du har installerat en robot / Expert Adivisor på din MetaTrader och dragit roboten till ditt diagram (t.ex. USDJPY), kan du själv ändra robotens inställningar. Detta kan göras i samma ögonblick som du drar roboten till ditt diagram. Här kommer robotens “fönster” att öppnas och du kan ange dina egna ändringar under fliken “inputs”. Du kan också ändra robotens inputs efter att du har dragit den till ditt diagram: Högerklicka på din graf, välj “expert advisors”, välj “properties”, välj fliken “inputs”.

Du kan också välja att ladda upp vissa förinställningar via en så kallad set-fil. Under fliken inputs väljer du knappen längst ner till höger som heter “load”. Leta sedan upp set-filen och ladda upp den. Nu kommer inställningarna att ändras enligt inputsen i set-filen.

Du får en Tamaki Trader-robot om du går vidare till den andra delen i en av våra trading-kurser.

Se videon nedan om hur du installerar en trading-robot och testar den:

Spread the love