Chans för snabb uppgång i dessa utdelningsaktier

Publicerad: 27. juni 2022

Börsen har fallit hårt de senaste månaderna. Flera aktier har kollapsat och investerarna har sett röda siffror på deras konton. Men när stormen lagt sig kan en ny typ av vinnande aktier klättra upp ur ruinerna.

De så kallade värdeaktierna har enligt många analytiker negligerats av investerare i många år.

Kan dessa utdelningsaktier stiga framöver?

Även om många av värdebolagen ger utdelning år efter år samt har bevisat att de kan återhämta sig efter diverse kriser, kategoriseras många av dem som “tråkiga”. Men nu kan det vara dags för en riktig comeback.

Med Markets kan du spekulera i kursfall med hävstång Klicka här

För traders har det inte varit särskilt lockande att handla värdeaktier i lång tid. Nu har de senaste månadernas djupa börsnedgång plötsligt gjort flera bolag (betydligt mer) attraktiva. Sentimentet har ändrats från tillväxt till värde och samtidigt har aktiekurserna pressats ner så långt att de kan stiga blixtsnabbt om marknadsstämningen ljusnar.

Freedom Brokers analysteam har tittat på tre undervärderade aktier. Alla är så kallade “utdelningsaristokrater”. Det innebär att bolagen har höjt sina utdelningar varje år i mer än 25 år i rad.

Polaris Industries

Polaris Industries tillverkar och säljer terrängfordon, snöskotrar, motorcyklar och motorbåtar.

För två år sedan fick Polaris status som utdelningsaristokrat. Bolaget räknar med att leverera en utdelning på 2,57%. Utdelningar är dock inte det enda verktyget Polaris använder för att belöna aktieägare. Genom återköp av aktier planerar ledningen att minska antalet aktier med minst 10 % under de kommande fem åren.

Skärmdump, Polaris.com

Vissa skulle hävda att Polaris också kan kategoriseras som en tillväxtaktie. Bolagets intäkter har i alla fall ökat med i snitt 12,03 % de senaste fem åren. Samtidigt ser ledningen en försäljningsökning på 7-9% per år den kommande femårsperioden och 50% fler kunder under de kommande tio åren. Den genomsnittliga målkursen bland Wall Street-analytiker är 130,88 USD.

Inköpspris: Max 100-103 USD

Målkurs: 130 USD

Förväntad utdelning: 2,57%

Tidshorisont: 6 månader

Risk: Medel

Gå lång eller kort? Vi rekommenderar tradingplattformen Markets.comKlicka här

V.F. Corporation

Det är inte säkert att du har hört talas om V.F. Corporation men du ser dagligen deras produkter i gatubilden. I bolagets portfölj finns välkända varumärken som The North Face, Timberland, Vans och Supreme.

Skärmdump, vfc.com

V.F. Corporation ägnar sig åt produktion, försäljning och marknadsföring av bland annat sko- och klädmärken i nästan hela världen. Under sin långa historia har företaget överlevt 24 lågkonjunkturer, två depressioner, tre finanskriser, inflationsnivåer från -2,5-20%, räntor från 0-20%, 11 björnmarknader och dussintals korrigeringar och uppgångar.

Trots kortsiktiga problem på grund av haltande leveranskedjor och ekonomiska utmaningar i Kina, anser Freedom Brokers analytiker att V.F. Corporation kommer att uppleva en snabbare tillväxt än konkurrenterna. Bolagets egen ledning räknar med en genomsnittlig försäljningstillväxt på 7-8 % de kommande åren.

V.F. Corporation genererar mer än 1 miljard dollar i kassaflöde och kapitalkostnaderna har i genomsnitt varit 2% av försäljningen under det senaste decenniet.

Inköpspris: Max 44-46 USD

Målkurs: 58,7 USD

Förväntad utdelning: 4,18%

Tidshorisont: 6 månader

Risk: Medel

Bli en skicklig trader – Anmäl dig till kostnadsfri e-kursKlicka här

Walmart

Amerikanska Walmart grundades 1962 och är idag världens största grossist- och detaljhandelskedja med mer än 10 000 butiker i 27 länder.

Även om Walmart slog Wall Streets försäljningsförväntningar under presentationen av den senaste rapporten, föll aktien 11,4%. Därmed upplevde företaget sin värsta handelsdag sedan Black Monday 1987. Marknaden reagerade med besvikelse på vikande lönsamhet till följd av stigande logistikkostnader och höjda löner. Analytiker på Freedom Broker är dock fortsatt optimistiska om framtiden.

Walmart spelar “the long game” och blir mer prismässigt mer konkurrenskraftiga i ljuset av ett förväntat fall i konsumtionen. Företaget använder de makroekonomiska utmaningarna globalt för att öka sitt försprång gentemot konkurrenterna. De ökade kostnaderna förväntas också föras över på konsumenterna så att lönsamheten kommer tillbaka på medellång sikt.

Inköpspris: Max 117-121 USD

Målkurs: 157,3 USD

Förväntad utdelning: 1.86%

Tidshorisont: 6 månader

Risk: Medel

Inspiration

Denna artikel är blott tänkt som inspiration, det är inte en köprekommendation. Historisk avkastning är aldrig någon garanti för framtida avkastning. Kontrollera din risk och handla endast för pengar som du har råd att förlora.

Spread the love