Daytrader ser tillfällig svaghet i metaller. Se här var.

Publicerad: 7. juni 2021

Den amerikanska daytradern och tekniska analytikern, Larry Pesavento, ser för närvarande svaghet i de stora metallerna guld och platina. Han ser att guldet kan falla ner till 1836 (se video nedan). Platina kan riskera att falla ända ner till 1043 om kursen bryter under 1144. (se video nedan).

Larry Pesavento använder sig av teknisk analys för att analysera kursgrafer och fokuserar särskilt på Fibonacci-nivåer och så kallade butterfly-patterns. I denna analys använder han också en klassisk huvud-skuldra-formation för att hitta riktkursen i guld.

Du kan handla och korta guld och platina på trading-plattformen Markets och därmed tjäna pengar på när kursen faller. Guld kallas “Gold” och handlas med hävstång 1:20. Om du kortar guld med 5000 kronor till den aktuella kursen på ca. 1883 och tar vinsten vid 1836 kommer du med hävstång 1:20 att kunna göra en vinst på ca. 2400 kronor. Du kan handla platina på Markets under namnet “Platinum cash”, som har hävstång på 1:10. Om du kortar platina med 5000 kronor till den aktuella kursen på ca. 1165 och satsar på att priset sjunker till 1043 kan tjäna över 5000 kronor. Detta är dock en trade som kan ta några månader. Du bör också vara medveten om att priset kan gå åt det motsatta hållet. Därför rekommenderar vi att du sätter en relativt tight stop loss, så att du snabbt kommer ur affären om den inte går i önskad riktning.

Spread the love