Hur mycket kan man tjäna på daytrading?

Publicerad: 23. januari 2024

Hur mycket kan man potentiellt tjäna på daytrading? Det är en fråga som många tradingnyfikna ställer sig. Och det är kanske inte så konstigt då just pengarna är huvudorsaken till att människor intresserar sig för trading.

För att förklara den möjliga avkastningen måste man titta på två huvudfaktorer: ens skicklighet som trader och storleken på ditt handelskonto. När dessa två komponenter är på plats öppnar sig nästan obegränsade möjligheter. Trading anses vara en av de mest skalbara affärsmodellerna, och detta beror främst på den kraftfulla ränta-på-ränta-effekten.

Med Markets kan du spekulera i kursfall med hävstång Klicka här

Låt oss se på ett enkelt räkneexempel för att förtydliga detta. Om du har ett handelskonto på 100 000 kr och uppnår en avkastning på 10% varje månad under ett år, kommer du att märka att vinsterna accelererar. Första månaden genererar en avkastning på 10 000 kr, medan den sista månaden kan generera hela 28 531 kr – nästan tre gånger så mycket som den första månaden.

En man från Arboga har byggt upp sitt tradingkonto på liknande vis. Han började med ett konto på endast 30000kr som han fått att växa till ett hissnande stort belopp genom åren. Ett år drog han in hela 305 miljoner. Denna resa är tämligen unik men visar vad som är möjligt att åstadkomma med hjälp av ränta på ränta.

Det är dock viktigt att betona att du i första hand bör fokusera på att utveckla dina tradingfärdigheter. Det finns en enorm mängd kapital tillgängligt som bara väntar på att investeras i händerna på en kompetent trader. Idag finns så kallade prop firms, företag som kan tillhandahålla stora summor kapital om du kan visa att du kan handla ansvarsfullt och generera positiv avkastning.

Med Markets kan du spekulera i kursfall med hävstång Klicka här

Med dessa propfirms behöver du endast skapa en relativt liten procentuell avkastning för att kunna tjäna betydande belopp. Dessutom är det riskfritt eftersom du förvaltar propfirmens pengar. Detta koncept har blivit alltmer populärt och används av många traders som saknar tillgång till större privat tradingkapital.

Det är dock viktigt att påpeka att daytrading inte utgör en enkel väg till rikedom. Det kräver passion, skicklighet och disciplin. Men exemplen ovan visar de möjligheter som är tillgängliga för dig om du är dedikerad och villig att bygga upp dina färdigheter över tid. Att förstå och respektera risken samt att kontinuerligt utveckla din kunskap är nyckeln till långsiktig framgång inom daytrading.

Vi rekommenderar därför att du utbildar dig innan du sätter igång med daytrading. På daytrading.se har vi flera gratis tradingkurser tillgängliga. Eller varför inte gå med i vår tradingkanal Nordic Traders där du kan få inspiration till din egen trading?

Läs mer här:

>>> Våra tradingkurser

>>> Nordic Traders

Se denna artikel i videoformat:

Spread the love