Kim fångade aktieraketen och kammade hem vinsten på 20.000 kronor

Publicerad: 9. mars 2022

En liten insats på några få euro har nu gjort Kim Eriksen från Köpenhamn 20.000 kronor rikare. Därmed är han vinnaren i Daytrading.se’s tävling “Fånga en raket” som avslutades den 28 februari, (arrangerades tillsammans med våra systersidor i Danmark och Norge). Nu påbörjas en ny omgång av tävlingen som du kan anmäla dig till.

Kim Eriksen, vinnare av “Fånga en raket”.

“Jag är väldigt överraskad, för jag trodde inte att en uppgång på 82% var tillräckligt för att vinna. Men det är ju riktigt fett! säger Kim Eriksen, då daytrader.dk ringer upp honom med den glada nyheten (se videointervjun med Kim längst ner på denna sida).

I försök på att vinna tävlingen letade Kim Eriksen efter fem aktier med hög beta. Det vill säga att deras aktiekurser rör sig kraftigare än den resterande aktiemarknaden. På det sättet hoppades Kim Eriksen på att ha lite tur, vilken han också fick!

Ett av valen var nämligen bolaget Digital World Acquisition, som han köpte för några få euro i kurs 49,29 och sedan sålde ett par veckor senare till kurs 89,71!

“Jag övervägde i lång tid, när jag skulle sälja, men då avkastningen kom över 80% tänkte jag att det var hög tid. Och det var lyckligtvis det rätta tillfället” berättar han.

Digital World Acquisition kursutveckling under perioden då Kim Köpte och sålde aktien.

Kim Eriksen är byggnadsingenjör men väntar just nu på att börja ett nytt jobb, vilket har givit honom mer tid till investeringar och trading.

“Jag använder bland annat Sarid Harpers indikator för att handla valuta, men också för att hitta de rätta tillfällena för att köpa och sälja aktier, säger Kim Eriksen, som deltog i en gratis valutakurs med Sarid Harper förra våren hos oss. Kursen har bland annat givit Kim Eriksen en förståelse för köp- och säljlikviditeten i marknaden.

Dessutom är Kim Eriksen också intresserad i långsiktig investering. Den stora framgången med Digital World Acquisition och vinsten på 20.000 kronor har dock gjort att han har fått lust att testa på mer kortsiktig spekulation. Därför kommer han att delta i nästa omgång av “Fånga en raket“, där vinsten är en iPad Pro till den deltagare som fångar den tillgång som stiger mest fram till 30 april. Läs mer och anmäl dig till tävlingen här. Kanske blir det en svensk som vinner denna gång?

Spread the love