Nu “pyntar” vi oss igen – Goda nyheter för dessa aktier

Publicerad: 6. juli 2021

Coronapandemin har lagt lock på stora delar av samhället. Skönhets- och modeindustrin är inget undantag. Med hemmakontor och stora sociala begränsningar har det varit färre skäl till att fylla sminkväskan och uppgradera garderoben. 

Nu håller dock världen på att öppnas upp. Det gör att vi får lust för att ”pynta” oss igen.

Som privat investerare finns det möjligheter för att fånga en våg som bara har börjat. Det tycker åtminstone Nalak Das från Zacks Equity Research. I skrivande stund rankas Das som den tredje bästa ekonomiska bloggaren på Tipranks. Här har han mer än 8000 andra bakom sig.

Daytrading.se rekommenderar Markets för handel med olja, valuta och aktier Klicka här
Återöppningen innebär att vi kan komma ut igen. Många kommer förmodligen att lägga lite mer tid framför spegeln.

Makeup och mode ger klirr i kassan

Nalak Das tycker att det är helt upplagt för att titta närmare på makeup- och modebranschen. Hans två största favoriter är den amerikanska kosmetikkedjan Ulta Beauty och modevaruhusen Burlington Stores. 

De två företagen har klarat sig bra genom krisen tack vare ökad online-försäljning. Ulta Beauty har bland annat haft dragkraft från sina hudkrämer och hudvårdsprodukter, det enda fältet inom kosmetika som inte har drabbats under coronapandemin. 

Företaget presenterade nyligen siffror som visade en ökning med 23,4% under det senaste halvåret. Detta är imponerande siffror, då resten av branschen bara har sett en genomsnittlig ökning på 0,1% under samma period. 

Ulta Beauty är en amerikansk kosmetikkedja som säljer ett stort antal kända varumärken som Estee Lauder, L’Oréal och Shiseido. De senaste redovisningssiffrorna visar att företaget har hittat rätt balans mellan online-försäljning och fysiska butiker. Samtidigt har de satsat stort på BOPIS (buy online pick-up in store). 

Företaget förväntar sig att fördubbla vinsten 2021. 

Ovanstående antaganden ledde till att analytikern Nalak Das gjorde en köprekommendation på aktien så sent som den 28 juni. Aktien handlades då till cirka 343 dollar.

Bli en skicklig trader – Anmäl dig till kostnadsfri e-kursKlicka här
Kursutveckling i Ulta Beauty.

Amerikanerna ska spendera sina pengar

Das kom samtidigt (28 juni) med en köprekommendation på Burlington Stores. Aktien kostade då 319 dollar, ett pris som den amerikanske analytikern anser vara en bra entry. 

Burlington Stores säljer främst märkeskläder i USA, men också moderiktiga leksaker och gåvor samt babyutrustning och skönhetsprodukter. 

Burlington Stores förväntar sig också en vinsttillväxt på mer än 100% i 2021. Samtidigt håller företaget på att framgångsrikt lansera Burlingtons 2.0-strategi. Planen inkluderar större företag och en mer strömlinjeformad kundupplevelse. 

Detaljhandeln liknar ett område med tillväxtpotential, med tanke på nuvarande ekonomiska förhållanden. Under pandemin fick amerikanerna ekonomiskt stöd från regeringen – så kallade helikopterpengar. Detta har lett till en ökad besparingsgrad bland konsumenterna och totalt har amerikanerna cirka 2,5 biljoner dollar stående på sina sparkonton. 

Det är inte osannolikt att en stor del av dessa pengar kommer att strömma från konsumenter och ut till butikerna under de kommande månaderna.

Kursutveckling i Burlington Stores.

Inflationen är som bensin på elden

Liksom många andra centralbanker körs också sedelpressen varm från Jerome Powell (US Federal Reserve Chairman) och Federal Reserve. Detta hjälper till att driva upp inflationen. 

Högre inflation innebär att den totala efterfrågan stiger, vilket gör det möjligt för företag att öka investeringarna och rekrytera arbetskraft. Många kommer att uppleva ökad lönsamhet, trots att lönerna vanligtvis stiger under inflationstider. Klyftan mellan stigande inflation och ökat löntryck kommer sannolikt att öka vinsten hos många företag och fungera som en ytterligare produktionskatalysator.

Gå med i vår Facebook-grupp - Svenska daytradersKlicka här

För aktörer som Ulta Beauty och Burlington Stores, som båda har en väl fungerande verksamhet, kan dessa ramar vara perfekta för en stark tillväxt framöver. 

I vilket fall som helst har Nalak Das valt att investera i de två företagen, och hans analyser tenderar att vara korrekta. Enligt Tipranks har Das en träffprocent på sina rekommendationer på 79%. Hans genomsnittliga avkastning är nästan 35% under de senaste tolv månaderna. 

Om du tycker att Ulta Beauty och Burlington Stores låter som spännande investeringsmöjligheter kan du köpa båda aktierna som CFD-kontrakt hos nätmäklaren Markets. CFD innebär att du handlar med hävstång på fem gånger, vilket innebär att både vinster och förluster kan förstoras. 

Vill du lära dig mer om trading? Anmäl dig till vår nya e-kurs, “Kickstarta din daytrading” här.

Spread the love