Kom igång med MT4 och Markets

Publicerad: 9. mars 2021

Du är nu i gång med denna kurs för valutahandel där du kommer lära dig att använda Sarid Harpers valutaindikator. Denna indikatorn kommer kunna ge dig en bra fingervisning om var valutamarknaden är på väg. Under de närmaste dagarna kommer du att få mer undervisningsmaterial men för att kunna ta emot allt material och se de inspelade webbinarierna där Sarid pratar om indikatorn måste du först installera indikatorn genom mäklaren Markets.

När detta är gjort, får du tillgång till hela kursen.

Den här lektionen handlar just om hur du öppnar ett handelskonto och sedan laddar ner plattformen MT4 och installerar Sarids indikator. Det låter kanske lite komplicerat, men det är faktiskt relativt enkelt. Det hela består av tre steg: Öppna ett handelskonto på Markets > ladda ner MT4 > installera Sarids indikator på MT4. MT4 kallas också MetaTrader4 och det är egentligen bara en gratis programvara som fungerar som en handelsplattform för börsgrafer etc. Denna programvara fungerar bara om du laddar ner handelsdata till systemet. Du får denna handelsinformation från mäklaren som heter Markets.

På Markets har du redan tillgång till ett handelsfönster där du kan se diagram och börsdata. Men i det här handelsfönstret kan du INTE installera Sarids indikator. Sarids indikator är endast gjord för MT4 och det är därför du behöver ladda ner MT4.

Du kan läsa och se en videoguide om hur du gör detta nedan. Det hela tar bara cirka 10 minuter totalt, och om du har några frågor kan du alltid skriva till vår support (support@daytrading.se) så hjälper vi dig gärna vidare. Men låt oss komma i gång.

1. Öppna ett konto hos handelsplattformen Markets

För att kunna se köp- och säljpriser på valuta, aktier och andra marknader behöver du en handelsplattform/mäklare. I denna kurs använder vi handelsplattformen Markets. Denna mäklare är godkänd och licensierad för mäklarverksamhet i Sverige och resten av EU.

Du registrerar dig hos Markets genom att klicka på den här länken. Du kommer nu att bli ombedd att fylla i ett antal fält som har att göra med dig själv och din kunskap om handel med CFD:er/valutor. Det tar ungefär 5 minuter. De personliga frågorna handlar om bostad, inkomst etc. Detta är samma typ av frågor som du får om du skulle öppna ett bankkonto hos en vanlig svensk bank. Dessa frågor är helt enkelt ett juridiskt krav och du ska svara så exakt som möjligt.

Du får också några frågor om handel med CFD:er/valutor. Om du inte redan vet svaren på dessa frågor kan du läsa om CFD i den här snabbguiden.

2. Koppla ihop ditt Markets-konto med MT4

Handelsplattformen Markets har redan ett handelsfönster som visar prisdiagram etc. men tyvärr kan detta inte användas med Sarids indikator. Därför måste du använda handelsplattformen MT4, som kan användas med Sarids indikator. Se videon nedan om hur du kopplar ihop ditt Markets-konto med MT4:

Hämta och installera Sarids indikator till MT4

När du har registrerat dig på Markets och anslutit mäklaren till MT4 är du redo att installera Sarids indikator. Du kommer att kunna testa en version av Sarids indikator till reducerat pris efter att du har registrerat dig på Markets och installerat MT4.

Du meddelar oss om när du har gjort detta genom att ange din information här.

När du har angett din information via länken ovan kommer du att få en rabattkod till indikatorn. Du kommer också att bjudas in till inspelade webbinarier med Sarid, där han kommer att förklara hur han använder sin indikator.

Nedan är en guide i hur du installerar indikatorn på MT4:

Handla direkt genom Markets

Du kan alltid handla direkt genom Markets. Det kan du göra medan du väntar på att installera indikatorn på MT4 eller om du bara föredrar att handla direkt via mäklaren. Du kan exempelvis handla aktier, index, råvaror, kryptovaluta och naturligtvis valuta via Markets. Nedanstående video visar hur du gör:

Det var det. Om du har några frågor kan du alltid höra av dig till vår support på support@daytrading.se

Spread the love