Kom igång med MT4 och Markets

Du är nu i gång med denna kurs för valutahandel där du kommer lära dig att använda Sarid Harpers valutaindikator. Denna indikatorn kommer kunna ge dig en bra fingervisning om var valutamarknaden är på väg. Under de närmaste dagarna kommer du att få mer undervisningsmaterial men för att kunna ta emot allt material och se de inspelade webbinarierna där Sarid pratar om indikatorn måste du först installera indikatorn genom mäklaren Markets.

När detta är gjort, får du tillgång till hela kursen.

Den här lektionen handlar just om hur du öppnar ett handelskonto och sedan laddar ner plattformen MT4 och installerar Sarids indikator. Det låter kanske lite komplicerat, men det är faktiskt relativt enkelt. Det hela består av tre steg: Öppna ett handelskonto på Markets > ladda ner MT4 > installera Sarids indikator på MT4. MT4 kallas också MetaTrader4 och det är egentligen bara en gratis programvara som fungerar som en handelsplattform för börsgrafer etc. Denna programvara fungerar bara om du laddar ner handelsdata till systemet. Du får denna handelsinformation från mäklaren som heter Markets.

På Markets har du redan tillgång till ett handelsfönster där du kan se diagram och börsdata. Men i det här handelsfönstret kan du INTE installera Sarids indikator. Sarids indikator är endast gjord för MT4 och det är därför du behöver ladda ner MT4.

Du kan läsa och se en videoguide om hur du gör detta nedan. Det hela tar bara cirka 10 minuter totalt, och om du har några frågor kan du alltid skriva till vår support (support@daytrading.se) så hjälper vi dig gärna vidare. Men låt oss komma i gång.

1. Öppna ett konto hos handelsplattformen Markets

För att kunna se köp- och säljpriser på valuta, aktier och andra marknader behöver du en handelsplattform/mäklare. I denna kurs använder vi handelsplattformen Markets. Denna mäklare är godkänd och licensierad för mäklarverksamhet i Sverige och resten av EU.

Du registrerar dig hos Markets genom att klicka på den här länken. Du kommer nu att bli ombedd att fylla i ett antal fält som har att göra med dig själv och din kunskap om handel med CFD:er/valutor. Det tar ungefär 5 minuter. De personliga frågorna handlar om bostad, inkomst etc. Detta är samma typ av frågor som du får om du skulle öppna ett bankkonto hos en vanlig svensk bank. Dessa frågor är helt enkelt ett juridiskt krav och du ska svara så exakt som möjligt.

Du får också några frågor om handel med CFD:er/valutor. Om du inte redan vet svaren på dessa frågor kan du läsa om CFD i den här snabbguiden.

2. Koppla ihop ditt Markets-konto med MT4

Handelsplattformen Markets har redan ett handelsfönster som visar prisdiagram etc. men tyvärr kan detta inte användas med Sarids indikator. Därför måste du använda handelsplattformen MT4, som kan användas med Sarids indikator. För att ladda ner MT4, gå till ditt nya konto på Markets och hitta menyalternativet “My portal” högst upp till höger när du är inloggad på Markets på en dator. Här väljer du “add account”> “MT4”> “Real account”> “USD”. Tryck på “Create”.

I denna kurs är det ett krav att du har ett äkta konto (real account) hos Markets.

När du har upprättat ett konto ska du ladda ner din version av MT4 (till PC) genom att trycka på “Download MT4” under ditt nya MT4-konto hos Markets.

Om du använder Mac och vill använda MT4 kan du följa denna guide.

Du ska nu ladda ner och installera MT4 på din dator. När det är gjort går du in på MT4 och du ansluter nu MT4 och Markets med ditt nya inloggnings-ID. Du öppnar MT4 och väljer “existing account”. Här behöver du ditt inloggnings-ID från Markets. Klicka tillbaka på Markets och titta under “My portal”. Hitta ditt nya “MT4 – real account” här. Här står ditt loginID som en sexsiffrig kod bredvid kontot (kontonumret är dit loginID). Du loggar in med denna sexsiffriga kod i MT4 tillsammans med lösenordet du använde när du registrerade dig på Markets.

Tryck nu på “slutför”.

MT4 är nu kopplat ihop med Markets, och all prisinformation som nu ses på MT4 har hämtats från Markets. När du nu handlar med MT4 utförs handlarna genom mäklaren Markets. Du kan fortfarande handla direkt via Markets om du vill, men när du ska använda Sarids indikator direkt på kursgrafen kan detta bara ske via MT4.

Om du är osäker på hur du sätter MT4 ihop med Markets, se videoguiden nedan.

Hämta och installera Sarids indikator till MT4

När du har registrerat dig på Markets och anslutit mäklaren till MT4 är du redo att installera Sarids indikator. Du kommer att kunna testa en version av Sarids indikator till reducerat pris efter att du har registrerat dig på Markets och installerat MT4.

Du meddelar oss om när du har gjort detta genom att ange din information här.

När du har angett din information via länken ovan kommer du att få en rabattkod till indikatorn. Du kommer också att bjudas in till inspelade webbinarier med Sarid, där han kommer att förklara hur han använder sin indikator.

Nedan är en guide i hur man installerar indikatorn på MT4.

Viktig information om valutaväxling

När du handlar på Markets kan du debiteras en mindre växlingsavgift på 0,3%, som bl.a. beräknas av positionens nettoresultat om du handlar i valutapar som är i en annan valuta än ditt konto är denominerat i.

Det kan därför vara fördelaktigt att skapa flera konton i olika valutor för att optimera dessa kostnader.

Det är alltid den så kallade motvalutan som är avgörande för om du betalar växlingsavgifter eller inte. Det är denna valuta du handlar i. Så om du t.ex handlar valutaparet euro mot dollar (USD) – även kallad EURUSD – bör du se till att du har ett konto i USD. Om du å andra sidan handlar mycket USDJPY, dvs. dollar mot den japanska yenen, borde du ha ett konto i japanska yen. När du är registrerad som kund på Markets kan du enkelt skapa olika MT4-konton via My Portal, som beskrivs ovan. Det är bl.a. möjligt att öppna MT4-konton i USD, EUR, GBP, JPY, CAD, CHF etc.

I samband med att du sätter in pengar på ditt konto hos Markets kan det löna sig att överföra svenska kronor till ett konto som också är i svenska kronor. Du kan skapa enkelt skapa ett konto i SEK via “my portal” och “add account”. Du kan sen föra över pengarna via ett VISA-kort eller annat betalkort. Om du istället skulle överföra direkt till exempelvis ett USD-konto via ett betalkort tar din bank vanligtvis 1-2% i tilläggsavgift. Om du istället växlar från ditt Markets-konto i svenska kronor till ditt MT4-konto i t.ex. USD betalar du endast spot-kursen, eftersom Markets inte tar ut en avgift på kursen för interna överföringar.

Handla direkt genom Markets

Du kan alltid handla direkt genom Markets. Det kan du göra medan du väntar på att installera indikatorn på MT4 eller om du bara föredrar att handla direkt via mäklaren. Du kan exempelvis handla aktier, index, råvaror, kryptovaluta och naturligtvis valuta via Markets. Nedanstående visar hur du gör:

Det var det. Om du har några frågor kan du alltid höra av dig till vår support på support@daytrading.se

Spread the love
Tags:

Kommentarer

  • Relaterat
  • Senaste
  • Populära
Det finns inget relaterat inlägg