Storinvesterare: Inte särskilt svårt att slå marknaden

Publicerad: 1. november 2021

Den tyske storinvesteraren Swen Lorenz är känd för att hitta undervärderade aktier som presterar bättre än marknaden. Detta menar han att även privata investerare har goda möjligheter för att göra.

Investerar du i enskilda aktier eller placerar du dina pengar i en bred fond? Debatten om huruvida det ena är bättre än det andra uppstår regelbundet och många hävdar att det är extremt svårt för den privata investeraren att slå den breda marknaden.

Tyske Swen Lorenz håller inte med.

– Det är fullt möjligt att slå marknaden. Jag vill faktiskt gå så långt som att säga att det inte är särskilt svårt, säger Lorenz.

Orsaken, enligt tysken, ligger i de restriktioner som fondförvaltare är under.

– De kan bara köpa ett visst antal aktier i enskilda bolag, de har fasta portföljsammansättningar de ska följa och på grund av de stora positionerna är flexibiliteten låg. Av den anledningen har privata investerare en stor konkurrensfördel, hävdar Lorenz.

Daytrading.se rekommenderar Markets för handel med olja, valuta och aktier Klicka här

Uttalandena från den tyske investeraren kom under ett webinar på daytrading.se förra veckan. Förutom om att prata generellt om investeringar presenterade Lorenz även tre spännande aktier som han själv menar är kraftigt undervärderade. De tre aktierna var:

  • Bayer
  • Moden Times Group
  • Mercado Libre

Se hela webinariet med Swen Lorenz i inspelad version här och få hans analys av ovanstående bolag.

Fler investerare kommer med aktietips

Swen Lorenz var den första av flera investerare som kom gästar oss under de kommande veckorna. I “Världens bästa aktiehandlare” presenterar några av de allra bästa investerarna från Skandinavien, Europa och USA sina tankar om marknaden och vilka aktier de tror mest på just nu.

Kom ihåg att anmäla dig så du kan se alla de spännande presentationerna. Kanske får du inspiration till ditt nästa aktieköp?

Bli en skicklig trader – Anmäl dig till kostnadsfri e-kursKlicka här

Redan nu i veckan (tordag 4 november) får vi besök av Danmarks mest populära investerare Mads Christiansen. Han kommer att prata om tre amerikanska aktier som alla upplever en vansinnig tillväxt.

Mads Christiansen förvaltar sin egen teknologifond, NewDeal Invest och är återkommande deltagare i Millionærklubben, Danmarks populäraste radioprogram om investeringar och aktier. Förra året uppnådde Christiansen en avkastning på 250% via hans investeringar.

De tre aktierna han kommer att presentera under webinariet hos oss har han aldrig pratat om förr. Aktierna har, enligt Christiansen, ”En jättepotential under de kommande tre till fem åren”.

Webinariet med Mads Christiansen – och de kommande webinarierna – är gratis om du har öppnat ett konto hos nätmäklaren Markets.com och gjort en insättning på detta.

Läs mer om Världens bästa aktiehandlare och anmäl dig till de kommande webinarierna.

Spread the love