Köpläge i “cotton” efter ned-korrektion

Publicerad: 15. september 2016

Av Peter Arendt, professionell trader

Cotton (bomul) kan efter ett par års konsolidering vara påväg mot en ny uppgång. Efter en markant uppgång i juli har nu priset fallit tilbaka vilket jag ser som en möjlighet att komma in till ett bra pris. Cotton kan nu därför köpas med ganska tight stop.

Handelsstrategi
Aktuell kurs är $66,98. Om du köper idag är en bra riktlinje att sätta stop på 55 dollar. Vill du ha en ännu tightare stop kan du sätta denna på $65. Target ligger som minst på $95 men kan flyttas upp om allt ser rätt ut.

Teknisk analys
Efter ett ordentligt fall 2014 konsoliderade kursen under en längre tid. Vi började se stöd runt 55 dollar och motstånd vid 71,50 dollar. I juli bröt vi genom detta motstånd. Månaden efter kom vi upp i 78 dollar. Efter denna uppgång har vi åter ramlat ner till kursen $65. Som det ser ut i dagsläget fungerar denna nivå som nytt stöd. Vi har även hittat ett stöd på 50-veckors glidande medlevärde.

Cotton på en veckograf
Cotton på en veckograf

Det är därför vi nu kommit fram till att det kan mycket väl vara köpläge i bomul. Target sätter vi runt toppen som skapades 2014 runt 95 dollar. Just nu handlas cotton för 66,80 dollar. Ett brott ner under 65 dollar skulle vara ett svaghetstecken. Därför finns möjlighet att sätta en riktigt tight stop på just 65 dollar. Risken att bli utstoppad för tidigt anser jag dock är för stor så jag personligen sätter min SL på 55 dollar.

20 veckors glidande medelvärde har brutit genom 50 veckors glidande medelvärde. Detta formar något vi kan kalla ett “golden cross” som är ytterligare tecken på styrka. Även MACD har passerat mittlinjen vilket bekräftar att vi troligen har en uppgång inom en snar framtid. Det enda som kan ses som neutralt är att RSI ligger mitt i grafen.


arendt-mini

Peter Arendt sammarbetar med daytrading.se. Han skriver analyser av aktier, forex og råvaror. Se mer på Peter Arendts sida : www.minagro.dk

Spread the love