Storbank: Hösten kan dra igång 200% avkastning

Publicerad: 5. juli 2022

Bank of America hänvisar till historien när de hävdar att den nuvarande björnmarknaden upphör i oktober. Sedan väntar en period där börsen kommer att tredubblas. Enligt storbanken ska man vara redo med krigskassan och ta vara på kommande köpmöjligheter.

Efter regn kommer solsken, brukar det heta. Förhoppningsvis stämmer även det på börsen.

Daytrading.se rekommenderar Markets för handel med olja, valuta och aktier Klicka här

Bank of Americas Michael Hartnett lutar sig mot historiska data när han förutspår framtida utveckling på börsen. Chefsstrategens “väderprognos” säger att den nuvarande björnmarknaden i S&P 500 når sitt slut under denna höst. Då kan investerare se fram emot flera år av fint väder.

Det återstår ytterligare några månader av mörka moln innan börsen ljusnar, hävdar Bank of America

– En genomsnittlig björnmarknad spenderar 289 dagar på att nå botten. Om samma sak händer den här gången kan investerare se fram emot den 19 oktober. Datumet kommer då att sammanfalla med 35-årsdagen av Black Monday, den stora börskraschen 1987, säger Hartnett.

Köp med båda händerna

Samtidigt varnar statistiken från Michael Hartnett om att mycket av fallet på marknaden kvarstår. Den genomsnittliga björnmarknaden, som Bank of America hänvisar till, inkluderar ett fall på 37,3 %. I skrivande stund är S&P 500 nere nästan 20 %, men kan falla till 3 000 om den nuvarande nedgången är genomsnittlig.

Trots att den amerikanska storbanken anser att det ligger flera smärtsamma börsmånader framför oss ser Michael Hartnett möjligheter för investerare att göra bra köp under sommarmånaderna. Om du vill följa Hartnetts råd borde du inte ha kastat nyckeln till krigskassan för långt bort.

– Smaka på om S&P 500 når 3600 och ta en större tugga om index faller till 3300. Faller vi ända ner till 3000 är det bara att sluka bete, krok och sänke, hävdar Michael Hartnett.

Här kan du läsa om tre utdelningsaktier som kan ha en ljus framtid.

När biter du på börs-kroken?

Strategin Hartnett nämner här är vad många kallar dollar cost averaging. För att se fler metoder för att fånga fallande knivar, se videon nedan.

Gå lång eller kort? Vi rekommenderar tradingplattformen Markets.comKlicka här

Kom ihåg att det är förenat med stor risk att försöka köpa fallande aktier. Endast ett fåtal kan tajma affärerna och köpa när aktiekursen bottnar.

Tredubbel avkastning – S&P 500 till 9000

Anledningen till rekommendationen finns i historiska data. Slutet på björnmarknaden kommer att innebära början på en ny tjurmarknad, och uppgångar tenderar att vara mycket längre än nedgångarna.

– Enligt historien pågår en genomsnittlig tjurmarknad i nästan fem och ett halvt år och ger en avkastning på 198 %, skriver Hartnett. Han understryker att historien inte är någon garanti för framtida utveckling. Men om det vore så, så ser vi nästa topp på börsen i februari 2028. Då kan uppgången ha skickat S&P 500-indexet till nivåer runt 9000.

Hos nätmäklaren Markets.com kan du spekulera i både stigande och fallande priser i S&P 500 och en lång rad andra index från hela världen.

Spread the love